Βρετανία: Βουλευτής των Συντηρητικών συνελήφθη ως ύποπτος βιασμού

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαιώσε πως ένας άνδρας τελεί υπό κράτηση για κατηγορίες που χρονολογούνται μεταξύ 2002 και 2009
via Associated Press

Ένας ανώνυμος βουλευτής των Συντηρητικών συνελήφθη στο Λονδίνο ως ύποπτος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαίωσε πως ένας άνδρας τελεί υπό κράτηση για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 2002 και 2009.

Ένας εκπρόσωπος του γραφείου των Συντηρητικών που είναι αρμόδιο για την κομματική πειθαρχία στο Κοινοβούλιο δήλωσε ότι ο βουλευτής είπε ότι θα απέχει από τις κοινοβουλευτικές ιδιότητες όσο διενεργείται η έρευνα.

Ο άνδρας αντιμετωπίζει επίσης κατάχρηση θέσης εμπιστοσύνης και για ανάρμοστη συμπεριφορά σε δημόσιο αξίωμα.

Ένας εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του άνδρα ή αν ήταν βουλευτής, αλλά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι: «Τον Ιανουάριο του 2020, η Μητροπολιτική Αστυνομία έλαβε μια αναφορά σχετικά με υποτιθέμενα σεξουαλικά αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 2002 και 2009.

«Τα αδικήματα φέρεται να συνέβησαν στο Λονδίνο».

Και προσθέτει: «Ένας άνδρας... συνελήφθη για επίθεση με την υποψία για άσεμνη, σεξουαλική επίθεση, βιασμό, κατάχρηση θέσης εμπιστοσύνης και ανάρμοστη συμπεριφορά σε δημόσια αξιώματα».

Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιαρντ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και διευθύνεται από αξιωματικούς της Κεντρικής Μονάδας Ειδικών Εγκλημάτων.

Yπενθυμίζεται πως ο Ιμραν Αχμάντ Kαβ παραιτήθηκε από βουλευτής των Tόρις, αφού τον περασμένο μήνα καταδικάστηκε για κακοποίηση ενός έφηβου.

Περίπου 50 βουλευτές πιστεύεται ότι παραπέμφθηκαν στις αρχές του κοινοβουλίου για καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή