Βρετανός βουλευτής παραιτήθηκε από την κυβέρνηση επειδή "έπινε πάρα πολύ"

H παραίτηση υποβλήθηκε αφότου η "Sun" ανέφερε ότι φέρεται να «χούφτωσε» μεθυσμένος δύο άνδρες το βράδυ της Τετάρτης.
Christopher Pincher
Christopher Pincher
Aaron Chown via PA Wire/PA Images

Ο Βρετανός βουλευτής, Κρις Πίντσερ, παραιτήθηκε την Πέμπτη από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ύστερα από κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης.

Στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στον Μπόρις Τζόνσον, ο Πίντσερ, ο οποίος ήταν αναπληρωτής υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία στους τόρις, υποστηρίζει πως ”έφερα σε δύσκολη θέση τον εαυτό μου και άλλους” αφού «χθες το βράδυ ήπια πάρα πολύ».

Σύμφωνα με τη Sun o Πίντσερ σε κατάσταση μέθης, «χούφτωσε» δύο άνδρες το βράδυ της Τετάρτης.

Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που παραιτείται από την ίδια θέση, μετά την παραίτησή του το 2017 ύστερα από κατηγορίες ότι έκανε ανεπιθύμητες σεξουαλικές προτάσεις στον πρώην Ολυμπιακό κωπηλάτη και ακτιβιστή των Τόρις, Άλεξ Στόρι. Ωστόσο, απαλάχθηκε από τις κατηγορίες μετά από μια έρευνα των Tόρι.

Ο Πίντσερ αναφέρει στην επιστολή του: «Χθες το βράδυ ήπια πάρα πολύ.

«Έχω ντροπιάσει τον εαυτό μου και τους άλλους ανθρώπους μου. Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω και γι′ αυτό ζητώ συγγνώμη από εσάς και τους ενδιαφερόμενους. Νομίζω ότι το σωστό που πρέπει να κάνω υπό τις περιστάσεις είναι να παραιτηθώ από αναπληρωτής υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία. Οφείλω να το κάνω για εσάς και τους ανθρώπους που έχω αναστατώσει.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσετε να έχετε την πλήρη υποστήριξή μου από τα πίσω έδρανα της Βουλής και σας εύχομαι τα καλύτερα καθώς αντιμετωπίζετε τους μετασεισμούς της Covid και τις προκλήσεις του διεθνούς πληθωρισμού.

«Ήταν τιμή της ζωής μου που υπηρέτησα στην κυβέρνηση της Αυτής Μεγαλειότητας».

Η Sun ανέφερε ότι παραιτήθηκε αφού επιτέθηκε σεξουαλικά σε δύο άλλους θαμώνες ενός κλαμπ το απόγευμα της Τετάρτης.

Δημοφιλή