Ξάνθη: Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες της άγριας δολοφονίας του 45χρονου

Ο 36χρονο δράστης έχει προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να παρουσιαστεί στον ανακριτή όπως και οι δύο γιοι και ο γαμπρός του.
.
.
MotionTeam

Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες για τη δολοφονία του 46χρονου στην Ξάνθη, με τον 36χρονο δράστης να έχει προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να παρουσιαστεί στον ανακριτή. Οι δύο γιοι και ο γαμπρός του, θα παρουσιαστούν στον ανακριτή μέχρι την Τετάρτη και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο 37χρονος, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι ο δράστης, μετά την πράξη του παραδόθηκε μόνος του στις αστυνομικές αρχές, ενώ είχε αναρτήσει νωρίτερα στο Tik-Tok βίντεο στο οποίο μιλώντας τουρκικά, εξηγεί τους λόγους της πράξης του.

Η δολοφονία του 45χρονου άντρα, που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Ξάνθης, φέρεται να σχετίζεται μ ένα κοινωνικό ζήτημα που χρόνια τώρα υπάρχει στον οικισμό του Δροσερού με τους αρραβώνες μεταξύ ανηλίκων, τις οικονομικές συναλλαγές πίσω από αυτούς αλλά και την αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το 45χρονο θύμα, που ήταν παππούς μιας 15χρονης, φέρεται να είχε αθετήσει τη συμφωνία για την «πώλησή» της ως νύφη για τον 17χρονο γιο του 37χρονου δράστη.

Ο δράστης φέρεται να είχε κλείσει «συμφωνία» και είχε καταβάλλει 6000 ευρώ για την ανήλικη εγγονή του θύματος ως νύφη στον ανήλικο γιό του και μάλιστα μετά από σχετικό «παζάρι» για την τιμή.

Λίγες εβδομάδες μετά τον αρραβώνα των δυο ανηλίκων, ο 45χρονος (παππούς) άλλαξε γνώμη και πήρε πίσω στο σπίτι τη νύφη, αρνούμενος όμως να επιστρέψει τα 6.000 ευρώ.

Ο 37χρονος δράστης, φέρεται ότι διεκδικούσε το τελευταίο διάστημα το ποσό που είχε δώσει και χθές συνοδεία των γιων και του γαμπρού του εισέβαλλε στο σπίτι του θύματος και τον σκότωσε πυροβολώντας τον σχεδόν εξ επαφής με πυροβόλο όπλο, εφτά φορές.

Ο 37χρονος δράστης είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες μάλιστα του είχαν κατασχέσει τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του τον Γενάρη του 2023.

Τότε, μετά από μπαράζ ένοπλων ληστειών σε σπίτια ηλικιωμένων της Ξάνθης, η ΕΛΑΣ σε μεγάλη επιχείρηση που είχε κάνει στο Δροσερό, συνέλαβε δύο άτομα, τον 37 δράστη και ένα ακόμη άτομο.

Στην κατοχή τους οι αστυνομικές αρχές βρήκαν όπλα, χειροβομβίδες και ναρκωτικά. Ωστόσο, οι δυο συλληφθέντες, μετά την απολογία του είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ τους είχαν επιβληθεί μόνο περιοριστικοί όροι.Ο 37χρονος είχε ανεβάσει και τότε βίντεο στο Tik-Tok, «πανηγυρίζοντας» που είχε αφεθεί ελεύθερος.

Οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης

Πηγή: ΑΠΕ, ΕΡΤ