Ξεμένουν από κρεβάτια τα νοσοκομεία στην Αγγλία

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων την Πέμπτη στο Η.Β. και φόβος για την χαλάρωση των γιορτών.
ASSOCIATED PRESS

Αυξανόμενος αριθμός νοσοκομείων στην Αγγλία, φαίνεται πως στερείται διαθέσιμων κλινών για νοσηλεία και αναγκάζεται να παραπέμπει ασθενείς σε άλλα ή/και να ακυρώνει επεμβάσεις, καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΝΗS) καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα αύξηση σε αριθμό ασθενών που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό και χρίζουν νοσηλείας.

H εικόνα αυτή προκύπτει από ανάλυση του Guardian επί των στοιχείων του NHS.

Όπως φαίνεται, αρκετά νοσοκομεία την περασμένη εβδομάδα ενημέρωσαν τα πληρώματα ασθενοφόρων σε 44 περιπτώσεις διακομιδών πως αδυνατούν να δεχθούν άλλους ασθενείς και πως αυτοί θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία, ελλείψει κλινών.

Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί τα τελευταία 4 χρόνια.

Τα νοσοκομεία στο Λονδίνο, το Λέστερ και το Νορθάμπτον έχουν πληγεί περισσότερο ενώ ο Κρις Χόπσον, διευθύνων σύμβουλος της NHS Providers, προειδοποίησε: ”Αισθανόμαστε ήδη ότι βρισκόμαστε στα αρχή ενός πολύ κακού χειμώνα και έχουμε να διανύσουμε έναν πολύ μακρύ δρόμο”.

Οι πιέσεις που δέχεται στο NHS γίνονται όλο και λιγότερο εύκολες προς διαχείριση και εξαιτίας του υψηλού αριθμού των εργαζομένων σε αυτό που είναι οι ίδιοι εκτός εργασίας λόγω κορονοϊού, με τους γιατρούς και τους επικεφαλής του NHS να λένε ότι οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής θα υποστούν ακόμη πιο έντονη πίεση τις επόμενες εβδομάδες.

Οι προειδοποιήσεις έρχονται καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 35.383 κρούσματα μόνο την Πέμπτη - αριθμός ρεκόρ μέχρι σήμερα -ενώ ο συνολικός αριθμός στα νοσοκομεία υπερβαίνει τους 18.000, καταγράφοντας αύξηση κατά περίπου 3.000 από την προηγούμενη εβδομάδα. Βάσει δε των δεδομένων από τις νέες μολύνσεις οι νοσηλείες εκτιμάται πως θα αυξηθούν και άλλο.

Με τις δε εισαγωγές ήδη να αυξάνονται και τους περιορισμούς να χαλαρώνουν εν όψει εορτών την επόμενη εβδομάδα, οι επικεφαλής του NHS δικαίως ανησυχούν για το εάν το σύστημα θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που εκτιμούν ότι θα προκύψουν τις προσεχείς εβδομάδες.

Στην Αγγλία νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 15.465 ασθενείς με Covid-19 και αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός νοσηλειών κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα