Γαλλία: 14 αεροδρόμια έλαβαν απειλές για επιθέσεις – Εκκενώθηκαν 8

Το Παλάτι των Βερσαλλιών, ένα από τα βασικά τουριστικά αξιοθέατα της χώρας, εκκενώθηκε επίσης για τέταρτη φορά από το Σάββατο.
via Associated Press

Δεκατέσσερα αεροδρόμια της Γαλλίας έλαβαν την Πέμπτη νέες απειλές για βόμβα και “τουλάχιστον οκτώ αεροδρόμια” προχώρησαν σε εκκενώσεις, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

Οι σημερινές εκκενώσεις αφορούσαν, σύμφωνα με την προαναφερθείσα πηγή, τα αεροδρόμια της Μπρεστ, της Καρκασόν, της Ρεν, της Ταρμπ, του Μπορντό-Μερινιάκ, της Μπεζιέ, του Μονπελιέ και της Ναντ.

Οι συναγερμοί αυτοί έχουν πολλαπλασιαστεί εδώ και αρκετές ημέρες στη Γαλλία, ειδκά μετά την επίθεση που κόστισε τη ζωή στον εκπαιδευτικό Ντομινίκ Μπερνάρ στην Αράς.

Το Παλάτι των Βερσαλλιών, ένα από τα βασικά τουριστικά αξιοθέατα της χώρας, εκκενώθηκε επίσης για τέταρτη φορά από το Σάββατο.

Υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι οι τηλεφωνικές φάρσες με ψευδείς προειδοποιήσεις για βόμβες θα τιμωρούνται βάσει του νόμου.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον, δήλωσε ότι έγιναν ψευδείς απειλές εναντίον 17 αεροδρομίων στη Γαλλία, προκαλώντας εκτεταμένη αναστάτωση, την εκκένωση 15 αεροδρομίων, την ακύρωση 130 πτήσεων και πολλές καθυστερήσεις πτήσεων.

″Αυτές οι ψευδείς προειδοποιήσεις δεν είναι κακόγουστο αστείο. Είναι εγκλήματα”, έγραψε ο Μπον στο X, πρώην γνωστό ως Twitter.

Με πληροφορίες από ERT, Guardian

Δημοφιλή