Γάλλος σκιέρ συγκρούστηκε στις Άλπεις με πέντε ετών κοριτσάκι - Το παιδί κατέληξε

Πρόκειται για έναν περίπου 40 ετών άνδρα ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών και πρόστιμο 45.000 ευρώ.
JARRY/TRIPELON via Getty Images

Υπό έρευνα τέθηκε ένας Γάλλος σκιέρ που ενεπλάκη σε θανατηφόρα σύγκρουση με ένα κοριτσάκι πέντε ετών από την Μεγάλη Βρετανία στις γαλλικές Άλπεις.

Η Οφελί όπως είναι το όνομα της μικρής, συμμετείχε σε ένα ομαδικό μάθημα σκι το Σαββατοκύριακο, στην περιοχή Φλέν τoυ νομού Οτ Σαβουά. Μετά την σύγκρουση, η Οφελί έλαβε αμέσως τις πρώτες βοήθειες από τον ίδιο τον σκιέρ, ο οποίος είναι τοπικός εθελοντής πυροσβέστης, αλλά πέθανε στο ελικόπτερο που τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Οι γονείς της είναι ένα ζευγάρι Βρετανών που ζουν πέρα από τα ελβετικά σύνορα στη Γενεύη.

Ο άνδρας που ερευνάται - ένας ντόπιος στα 40 του χρόνια - αντιμετωπίζει πιθανές κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο τοπικός εισαγγελέας ζήτησε επίσης να τεθεί υπό δικαστική επιτήρηση ο σκιέρ, ο οποίος φέρεται να είναι «σε κατάσταση σοκ» μετά το ατύχημα.

Το κοριτσάκι ανήκε σε μια ομάδα πέντε παιδιών που εκπαιδεύονταν στο σκι, το Σάββατο το πρωί, από έναν εκπαιδευτή σε μια εύκολη πλαγιά στο θέρετρο Φλέν. Σύμφωνα με τον τοπικό εισαγγελέα, ο άνδρας που έκανε σκι στην ίδια περιοχή συγκρούστηκε μαζί της με μεγάλη ταχύτητα.

«Το παιδί βρισκόταν σε μια ουρά και ήταν έτοιμο να στρίψει δεξιά όταν χτυπήθηκε πολύ βίαια από έναν σκιέρ που πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα, ο οποίος μάταια προσπάθησε να την αποφύγει», σύμφωνα με δήλωση της τοπικής εισαγγελίας της Μπονβιλ, όπως μεταδόθηκε από το τοπικό μέσο ενημέρωσης France Bleu.

Εάν κατηγορηθεί, ο άνδρας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή