Γυναίκα χωρίς παλμούς επί 72 ώρες, επανέρχεται κόντρα σε όλες τις πιθανότητες

Γυναίκα χωρίς παλμούς επί 72 ώρες, επανέρχεται κόντρα σε όλες τις πιθανότητες

Από την Κίνα έρχεται για μια ακόμη φορά η πιο περίεργη είδηση. Αυτή πως μια 26χρονη γυναίκα επανήλθε αφού δεν είχε καρδιακό παλμό για 72 ώρες.

Η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάζεται, μεταφέρθηκε από τον σύζυγό της στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Xiamen την πρωτοχρονιά και όταν την εξέτασαν οι γιατροί ήταν αναίσθητη και δεν είχε σφυγμό.

Οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι η γυναίκα παρουσίαζε κολπική μαρμαρυγή και κατέληξαν πως είχε παρουσιάσει οξεία μυοκαρδίτιδα, μια φλεγμονή του καρδιακού μυός.

Το προσωπικό του νοσοκομείου πραγματοποιούσαν θωρακικές συμπιέσεις για 20 λεπτά και στη συνέχεια τη συνέδεσαν με συσκευή εξωσωματικής κυκλοφορίας αίματος (ECMO) που κατά κάποιο τρόπο αντικατέστησε τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων.

Δύο ώρες μετά η γυναίκα δεν είχε ανακτήσει τις αισθήσεις της, οι κόρες των ματιών της είχαν διασταλεί και οι ζωτικές λειτουργίες δεν είχαν επανέλθει. Βάσει των κλινικών δεδομένων που παρουσίαζε, ήταν νεκρή.

Ευτυχώς όμως οι γιατροί της δεν τα παράτησαν.

Η 26χρονη μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας και μια σειρά από άλλα μηχανήματα υποστήριξης ανέλαβαν τις λειτουργίες του οργανισμού της. 72 ώρες μετά έγινε το «θαύμα» και η καρδιά της άρχισε να χτυπά και πάλι από μόνη της ενώ στις 7 Ιανουαρίου δεν χρειαζόταν πλέον καμία βοήθεια.

Η κατάσταση της είναι πλέον σταθερή, τρέφεται κανονικά αλλά παραμένει στην εντατική καθώς κρίθηκε απαραίτητη η συνέχιση της θεραπείας της προκειμένου να μπορέσει και πάλι να χρησιμοποιήσει πλήρως τα άκρα της.

Πηγή: Mirror