Γερμανία: 8χρονος που είχε εξαφανιστεί εντοπίστηκε σε υπόνομο, όπου επιβίωσε για μία εβδομάδα

Πώς τον εντόπισαν τελικά οι αρχές και τι είχε συμβεί στον μικρό που τελικά φορά τον είδαν να παίζει στον κήπο του σπιτιού του.
Αστυνομικοί του Όλντενμπουγκ κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του 8χρονου
Αστυνομικοί του Όλντενμπουγκ κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του 8χρονου
Oldenburg police

Ένα αγόρι στην Γερμανία που είχε εξαφανιστεί από τις 17 Ιουνίου βρέθηκε ζωντανό έχοντας καταφέρει να επιζήσει για περισσότερο από μια εβδομάδα σε έναν υπόνομο.

Ο οκτάχρονος, ο οποίος στα ΜΜΕ αναφέρεται ως ”Τζο”, εθεάθη τελευταία φορά στο κήπο του πατρικού σπιτιού του στο Όλντενμπουργκ ενώ η εξαφάνισή του προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση στις αρχές που δεν εγκατέλειψαν στιγμή τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του.

Τελικά εντοπίστηκε όταν ένας περαστικός άκουσε έναν θόρυβο στον δρόμο και κατάλαβε πως ερχόταν από το φρεάτιο.

Η αστυνομία έχει πλέον αποκλείσει οποιοδήποτε εγκληματική ενέργεια και σε σχετικές ανακοινώσεις αναφέρεται πως το αγόρι σύρθηκε μόνο του στον υπόνομο την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Αφού οι πυροσβέστες τράβηξαν το αγόρι από την αποχέτευση - που ήταν περίπου 300 μέτρα από το σπίτι του - μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υποθερμία, αλλά δεν φέρει σοβαρούς τραυματισμούς, όπως αναφέρει το BBC.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η αστυνομία αναφέρει: «Ο οκτάχρονος Τζο ζει!».

«Χάρη σε μια πληροφορία από πολίτη μπορέσαμε να βρούμε τον Τζο σε ένα αποχετευτικό δίκτυο», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας. «Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ζωντανός και μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο όπου είναι σε καλά χέρια. Μπορούμε όλοι να ανασάνουμε με ανακούφιση”.

Ο πατέρας του αγοριού είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Τζο «πάει καλά» δεδομένων των συνθηκών.

Υπήρχαν πολλές εικασίες για το πώς το αγόρι κατέληξε στον υπόνομο, αλλά η αστυνομία είπε την Τρίτη, κατά την σχετική ενημέρωση προς τον Τύπο πως απλά μπήκε στον υπόνομο και στη συνέχεια «έχασε τον προσανατολισμό του».

Πηγή: BBC