Γερμανία: Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν αποκάλυψε ότι ο πατέρας του ήταν κατάσκοπος που αυτοκτόνησε

«Ο πατέρας μου ήταν στις μυστικές υπηρεσίες, αυτοκτόνησε όταν ήμουν 20 χωρίς να αφήσει σημείωμα», είπε στο Spiegel o προπονητής της εθνικής Γερμανίας.
picture alliance via Getty Images

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Ανδρών της Γερμανίας, Γιούλιαν Νάγκελσμαν μίλησε για τον θάνατο του πατέρα του, ο οποίος, όπως αποκάλυψε, εργαζόταν στη Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας, χώρας πριν βάλει τέλος στη ζωή του πριν από 16 χρόνια.

Ο Νάγκελσμαν, ο οποίος θα καθίσει στον πάγκο της διοργανώτριας χώρας για το Euro 2024 αυτό το καλοκαίρι, περιέγραψε ότι βρισκόταν σε ένα σεμινάριο προπονητικής όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του πατέρα του Έρβιν. Για το μεγάλο μέρος της νιότης του, ο Νάγκελσμαν πίστευε ότι ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός πριν μάθει, κατά την εφηβεία του, ότι ήταν πράκτορας της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας.

«Δεν μου επιτρέπεται να πω τίποτα περισσότερο γι′ αυτό, και δεν ξέρω καν τι ακριβώς έκανε», δήλωσε ο Νάγκελσμαν σε συνέντευξή του στο Der Spiegel «Ωστόσο, δεν ήταν διοικητικό στέλεχος».

«Ήμουν 15 ή 16 ετών [όταν μου το είπε]. Συχνά στα ταξίδια για προπόνηση από το Λάντσμπεργκ, όπου ζούσαμε, στο Μόναχο μου μιλούσε γι αυτό χωρίς όμως να πει πολλά. Δεν του επιτρεπόταν να μιλάει για τη δουλειά του. Δεν μπορούσε να μοιραστεί όσα τον απασχολούσαν, ήταν μεγάλη η πίεση που ένιωθε».

Ο Νάγκελσμαν αποκάλυψε πόσο δύσκολο ήταν για τον ίδιο να καταλάβει τους λόγους του θανάτου του πατέρα του. «Αυτό ήταν πολύ δύσκολο», είπε. «Ο πατέρας μου δεν άφησε σημείωμα αυτοκτονίας, δεν υπήρχε καμία εξήγηση. Αλλά ο τρόπος που έβαλε τέλος στη ζωή του, κατέστησε σαφές ότι η απόφασή του ήταν απολύτως ξεκάθαρη γι′ αυτόν. Ολη η οικογένεια μου αισθανόταν χάλια αλλά με βοήθησε να καταλάβω ότι ήθελε πραγματικά να πεθάνει και δεν επρόκειτο για μια κραυγή βοήθειας. Νομίζω ότι πρέπει να σεβαστώ μια τέτοια απόφαση. Ήμουν 20 ετών, ξαφνικά έπρεπε να φροντίσω την οικογένειά μου, να φροντίζω για τα πάντα. Καθημερινά πράγματα που δεν σε απασχολούν σε εκείνη την ηλικία. Έπρεπε να πάρω σοβαρές αποφάσεις, να βοηθώ τη μητέρα μου που ξαφνικά είχε βρεθεί σε ένα μεγάλο σπίτι χωρίς τον σύντροφό της».

«Ο πατέρας μου ήταν στην πραγματικότητα ένας πολύ αστείος τύπος που έκανε αστεία και γελούσε πάντα, που του άρεσε να είναι με φίλους, να παίζει κιθάρα και πάντα να τραγουδάει. Αλλά νομίζω ότι ήταν ένας συνδυασμός του φόρτου εργασίας του και της γενικής του κατάστασης. Στο τέλος της ζωής του είχε ήδη αλλάξει- η πίεση της καριέρας του ήταν αισθητή».

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή