ΠΟΛΙΤΙΚΗ
08/02/2019 19:20 EET | Updated 08/02/2019 21:14 EET

Για «έγκλημα» κατηγορεί τον Τσίπρα ο Καμμένος: «Εκτελέστηκα μετά από συνεργασία 4 ετών»

Σκληρή επίθεση του πρώην κυβερνητικού εταίρου κατά του πρωθυπουργού.

Eurokinissi

Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για το πρωτόκολλο ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» (ΠΓΔΜ) στο ΝΑΤΟ.

«Μετά από μία συνεργασία τεσσάρων ετών, εκτελέστηκα. Εγκλημά σας κύριε πρωθυπουργέ. Δικό σας» είπε ο πρώην υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «ψυχρό εκτελεστή». 

«Καταργείτε την ΚΟ των ΑΝΕΛ με πραξικοπηματικό τρόπο» είπε, προσθέτοντας πως «δεν παρακαλάμε και ούτε θα το κάνουμε. Ούτε κλαίμε. Δεν θέλουμε την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής. Δεν αποδέχομαι όμως εκείνους που μεταπηδούν στην κυβερνητική πλειοψηφία» είπε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παραιτηθεί και από βουλευτής.

«Εγώ, κύριε πρωθυπουργέ, δεν έχω χτίσει γέφυρες με τη διαπλοκή. Εγώ αν φύγω θα πάω σπίτι μου» πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος, συμπληρώνοντας πως «η δική μας εκτέλεση δεν σημαίνει πολλά πράγματα. Η εκτέλεση της Μακεδονίας σημαίνει πολλά όμως. Και δεν υπάρχει στην προγραμματική μας συμφωνία. Θα έπρεπε όμως να σέβεστε αρχές και ιδέες από τη στιγμή που δεν σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις».

«Η κυβέρνηση αποτελείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αποστάτες. Μας έκαναν και κριτική για τη σχέση μας με τον ΝΑΤΟ. Σήμερα, εν γνώσει του, υπογράφει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ» συνέχισε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είπε επίσης πως «κάποτε ψήφιζαν τα δέντρα, τώρα ψηφίζουν οι καρέκλες. Εμείς σε λίγα λεπτά καταθέτουμε τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου. Κύριε Πρωθυπουργέ δεν διαπραγματευτήκαμε ποτέ μαζί σας. Οι συνθήκες είναι συνθήκες άδικες για ένα κόμμα. Μας κόβετε τη φωνή στη Βουλή».

Στην τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Sponsoed Post