Γιατί πρέπει να αποθηκεύουμε τα φρέσκα μπισκότα μας με μια φέτα ψωμί

Μια συμβουλή που έρχεται από την Γαλλία.
Photo taken in Portsmouth, United Kingdom
Rob Wilkinson / EyeEm via Getty Images
Photo taken in Portsmouth, United Kingdom

Στα καφέ της Γαλλίας, ο καφές φίλτρου (γαλλικός όπως λάθος συνηθίζουμε να τον ονομάζουμε στην Ελλάδα) συνοδεύεται μαζί με ένα μπισκότο. Αυτό το μπισκότο, είναι μικρό, τραγανό και με λίγη σοκολάτα.

Ωστόσο αυτά δεν είναι τα πιο δημοφιλή μπισκότα στη χώρα του κρουασάν και της μπαγκέτας. Τα αγαπημένα μπισκότα των Γάλλων είναι τα Soft cookies. Αυτά τα μπισκότα έχουν καλύτερη γεύση όταν είναι φρέσκα, γι′ αυτό οι Γάλλοι συνηθίζουν να τα τρώνε όταν βγουν από το φούρνο.

Πώς όμως θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε ότι τα μπισκότα μας θα διατηρηθούν αφράτα για μέρες;

Την απάντηση την δίνουν οι σεφ της Γαλλίας.

Την επόμενη φορά που θα αποθηκεύσετε μια παρτίδα από τα αγαπημένα σας μπισκότα, τοποθετήστε μια φέτα ψωμί στη σακούλα πριν τη σφραγίσετε.

Μια φέτα ψωμί είναι το κλειδί για να μην γίνουν σκληρά και στεγνά τα μπισκότα μας. Τα μπισκότα μας αν παραμείνουν στον πάγκο για λίγες μέρες, χάνουν την υγρασία που τα έκανε μαλακά και αφράτα την ημέρα που ψήθηκαν.

Πολλοί τοποθετούν τα μπισκότα στο ψυγείο ωστόσο αυτό είναι λάθος καθώς ο αέρας μέσα στο ψυγείο είναι στεγνός, επομένως κάνει τα μπισκότα να μπαγιατεύουν πιο γρήγορα από ότι αν τα αφήναμε στον πάγκο της κουζίνας.

Οι Γάλλοι κατάλαβαν, μετά από πολλά τεστ ότι τοποθετώντας τα μπισκότα με μια φέτα ψωμί μέσα σε μια σφραγισμένη σακούλα ή ένα αεροστεγές δοχείο αυτά διατηρούνται φρέσκα.

Η ποσότητα υγρασίας που απελευθερώνεται από μια φέτα ψωμί είναι αρκετή για να επιβραδύνει την απώλεια υγρασίας των μπισκότων.

Η έκθεση στον αέρα είναι ο νούμερο ένα λόγος που τα μπισκότα μπαγιατεύουν, επομένως αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει εκτός εάν το δοχείο ή η σακούλα μας είναι καλά σφραγισμένα.

Αν η διαδικασία γίνει σωστά, θα κρατήσει τα μπισκότα μας μαλακά και νόστιμα για όλη την εβδομάδα.