Γιατρός στη Νέα Υόρκη απολύθηκε για ανάρτηση υπέρ της Χαμάς

Οι Ισραηλινοί παίρνουν μια «γεύση από το δικό τους φάρμακο», έγραψε.
Robert Nickelsberg via Getty Images

Μία γιατρός στα επείγοντα της Νέας Υόρκης απολύθηκε για αναρτήσεις στο διαδίκτυο, με τις οποίες επικροτούσε την επίθεση της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ στο νότιο Ισραήλ, λέγοντας ότι οι επιθέσεις έδωσαν στους Ισραηλινούς «μια γεύση από το δικό τους φάρμακο».

Πρόκειται για την Δρ Dana Diab - μια γιατρός στα επείγοντα στο Lenox Hill Hospital και στο Brookdale University Hospital & Medical Center, σύμφωνα με το NYC Health + Hospitals - μοιράστηκε ένα βίντεο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο Instagram. «Σιωνιστές έποικοι παίρνουν μια γεύση από το δικό τους φάρμακο», έγραψε, σύμφωνα με το Stop Antisemitism στο X, τη Δευτέρα.

«Η Dana Diab χαιρόταν στο Instagram ότι Σιωνιστές έποικοι [γνωστοί και ως Εβραίοι] δολοφονήθηκαν, βιάστηκαν, αποκεφαλίστηκαν και απήχθησαν από την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς το Σάββατο 7 Οκτωβρίου», έγραψε το Stop Antisemitism. «Ισραηλινοί ασθενείς, να προσέχετε!» προσθέτει.

Το Northwell Health επιβεβαίωσε την Τρίτη (17/10) το πρωί ότι η Diab δεν εργαζόταν πλέον για το νοσοκομειακό σύστημα. «Λυπούμαστε βαθιά για την πληγή και την προσβολή που προκάλεσαν αυτά τα σχόλια», έγραψε το Northwell στο X.

«Αυτές οι απόψεις δεν αντιπροσωπεύουν το Lenox Hill Hospital και το Northwell Health και έρχονται σε αντίθεση με τις βασικές μας αξίες. Το μέλος της ομάδας δεν εργάζεται πλέον στη Northwell».

«Ο δημόσιος έπαινος της για τα εγκλήματα της Χαμάς κατά της ανθρωπότητας αποκλείει την Diab από το να θεραπεύει Εβραίους ασθενείς ή οποιονδήποτε ασθενή», πρόσθεσε ο ακτιβιστής Chaskel Bennett. «Εδώ παραβιάστηκε ένας κώδικας επαγγελματικής συμπεριφοράς. Το μίσος έχει τίμημα» τονίζει.

Δημοφιλή