Γλυκό μου κερασάκι…είσαι ιδανικό και για το jet lag!

Γλυκό μου κερασάκι…είσαι ιδανικό και για το jet lag!
Westend61 via Getty Images

Όπως μας τραγουδάει και η Taylor Swift, “Cherry lips, crystal skies, I could show you incredible things…”, τα κεράσια είναι πραγματικά απίστευτα και κυρίως οι ιδιότητες τους. Είναι το τέλειο φρούτο του καλοκαιριού, όχι μόνο γιατί είναι πολύ νόστιμο αλλά και επειδή είναι πολύ υγιεινό, όπως φυσικά όλα τα φρούτα.

Τα κεράσια είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α και C και προσφέρουν πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για την αϋπνία και την μείωση του λίπους της κοιλιάς. Επιπλέον, οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά βοηθούν το ανθρώπινο σώμα στην καταπολέμηση των καρκίνων, των νευρολογικών παθήσεων και της γήρανσης.

Στην πραγματικότητα, αυτό το μικρό κόκκινο φρούτο, έχει το υψηλότερο επίπεδο αντιοξειδωτικών οποιουδήποτε άλλου φρούτου. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που μας κάνουν να γεμίζουμε ρυτίδες. Δεν μας αρέσει αυτό! Επιπλέον, τα κεράσια είναι πηγή ψευδαργύρου, σιδήρου, καλίου, μαγγανίου και χαλκού. Όχι και άσχημα για ένα μικροσκοπικό φρούτο, δεν νομίζετε;

Τα κεράσια μπορούν επίσης να μειώσουν τον μυϊκό πόνο. Οι ανθοκυανίνες (οι χρωστικές ανθοκυανίνης και τα συναφή φλαβονοειδή έχουν αποδείξει την ικανότητα να προστατεύουν από μυριάδες ανθρώπινες ασθένειες) στα κεράσια έχουν βρεθεί να ενεργούν κατά των χρόνιων επώδυνων προβλημάτων, όπως η αρθρίτιδα και οι αθλητικοί τραυματισμοί.

Επίσης, η αντιφλεγμονώδης ιδιότητα των κερασιών έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στη μείωση των παραγόντων κινδύνου καρδιακής νόσου.

Ώρα για μερικές ερωτήσεις:

1. Πιάνετε συχνά τον εαυτό σας να ξεχνάει;

Βάλτε τα κεράσια στη διατροφή σας καθώς η Ένωση Αλτσχάιμερ περιλαμβάνει τα κεράσια ως ένα από τα τρόφιμα που ενισχύουν τη μνήμη επειδή, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

2. Έχετε προβλήματα ύπνου;

Φάτε κεράσια καθώς είναι καλή πηγή μελατονίνης. Η μελατονίνη έχει την ικανότητα να ανακουφίζει τις νευρώσεις, την αϋπνία και τις κεφαλαλγίες. Και αν ταξιδεύετε πολύ, τα κεράσια θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το jet lag.

3. Είστε διαβητικός;

Τα γλυκά κεράσια έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και αυτό τα καθιστά μια καλή επιλογή ειδικά για τους διαβητικούς.

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, πλέον δεν έχετε καμία δικαιολογία για να μην τρώτε κεράσια.