Γουίλ Σμιθ: Του απαγορεύεται να παρευρεθεί στα Όσκαρ για τα επόμενα 10 χρόνια

Μετά από το χαστούκι στον Κρις Ροκ.
Myung Chun via Getty Images

Η Ακαδημία Κινηματογράφου του Χόλιγουντ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το διοικητικό συμβούλιο της απαγόρευσε τον Γουίλ Σμιθ από οποιαδήποτε από τις εκδηλώσεις της, συμπεριλαμβανομένων των Όσκαρ, για 10 χρόνια, αφού ο νικητής του βραβείου για τον Α′ ανδρικό ρόλο χαστούκισε τον παρουσιαστή Κρις Ροκ επί σκηνής στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.

«Τα 94α Όσκαρ προορίζονταν να είναι μια γιορτή για τα πολλά άτομα στην κοινότητά μας που έκαναν απίστευτη δουλειά τον περασμένο χρόνο», δήλωσαν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών Ντέιβιντ Ρούμπιν και ο Διευθύνων Σύμβουλος Ντον Χάντσον.

«Ωστόσο, εκείνες οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά που είδαμε να εκθέτει ο κ. Σμιθ στη σκηνή».

Σε δήλωσή του, ο Σμιθ είπε: «Αποδέχομαι και σέβομαι την απόφαση της Ακαδημίας». Ο ηθοποιός είχε παραιτηθεί από την ακαδημία την 1η Απριλίου και έχει εκδώσει δηλώσεις ζητώντας συγγνώμη από τον Ροκ, τους παραγωγούς των Όσκαρ, τους υποψηφίους και τους θεατές.

Στην τελετή της 27ης Μαρτίου, ο Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή αφού ο κωμικός Rock έκανε ένα αστείο για την εμφάνιση της συζύγου του ηθοποιού, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, και στη συνέχεια χτύπησε τον Ροκ στο πρόσωπο.

Λιγότερο από μία ώρα αργότερα, ο Σμιθ έδωσε μια δακρυσμένη ομιλία στη σκηνή καθώς έλαβε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο του στο «King Richard». Μετά την τελετή, εθεάθη να χορεύει στο ετήσιο πάρτι του Vanity Fair μετά τα Όσκαρ.

Το αστείο του Ροκ για τον Πίνκετ Σμιθ αναφερόταν στην ταινία του 1997 “G.I. Jane” στην οποία η ηθοποιός Ντέμι Mουρ ξύρισε το κεφάλι της. Δεν ήταν σαφές εάν ο Ροκ γνώριζε ότι έχει μια πάθηση που προκαλεί απώλεια μαλλιών.