ΔΙΕΘΝΕΣ
03/06/2019 13:32 EEST

YouTuber έδωσε σε άστεγο μπισκότα με οδοντόκρεμα για ένα viral βίντεο

Τώρα είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

YouTube

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών και πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στον YouTuber, Kανγκούα Ρεν, που είναι γνωστός ως ReSet, επειδή πριν χρόνια είχε προσφέρει σε έναν άστεγο που πεινούσε μπισκότα Oreo τα οποία είχε γεμίσει με οδοντόκρεμα αφού πρώτα είχε αφαιρέσει την κρέμα.

Ο ανθρώπινος νους μάλιστα δεν μπορεί να χωρέσει το γεγονός πως ο νεαρός influencer είπε πως προέβη στην πράξη για πλάκα και για να ανεβάσει την «φάρσα» στο διαδίκτυο και να προσελκύσει κοινό.

Το δικαστήριο που κατέληξε για την ποινή του μεταξύ άλλων του επέβαλε να κλείσει το κανάλι του στο YouTube για πέντε τουλάχιστον χρόνια, ενώ χρήματα θα πρέπει να καταβάλει και στον άστεγο.

Δυστυχώς βέβαια το πιο πιθανό είναι ο ένοχος να μην εκτίσει καθόλου την ποινή φυλάκισης, δεδομένου ότι το ισπανικό δικαστήριο δίνει το δικαίωμα σε όσους τιμωρούνται με ποινή κάτω των δύο ετών κάτω από κάποιες συνθήκες να μην την εκτίουν.

Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο χρόνια. Ο Ρεν, που τότε ήταν μόλις 19 ετών, βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να τοποθετεί οδοντόπαστα μέσα στα μπισκότα, μετά από στοίχημα που έβαλε με κάποιους από τους followers του στο διαδίκτυο.

Αργότερα συνάντησε τον άστεγο έξω από ένα σούπερ μάρκετ και του πρόσφερε την σακούλα που είχε στα χέρια του. Ο άστεγος άκουγε στο όνομα Γγεόργκε, ήταν περίπου πενήντα ετών, ενώ κατάγονταν από την Ρουμανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της El Pais, κάποτε εργάζονταν ως βοσκός, ενώ στη συνέχεια μετανάστευσε στη Βαρκελώνη. Αφότου έφαγε τα μπισκότα, ο ίδιος είχε έντονους πόνους στο στομάχι και έκανε εμετούς.

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο, ο Ρεν υποστήριξε πως το βίντεο ήταν απλά ένα κακόγουστο αστείο το οποίο στη συνέχεια μετάνιωσε. «Οι άνθρωποι λατρεύουν οτιδήποτε είναι νοσηρό», είπε σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δικαστής ανέφερε πως από την κυκλοφορία του εν λόγω βίντεο, ο YouTuber αποκόμισε κέρδη τουλάχιστον 2.000 ευρώ.

(Mε πληροφορίες από NYT)