Επίταξη κλινών από ιδιωτικές κλινικές για ασθενείς Covid-19 στη Θεσσαλονίκη

Είχε προηγηθεί τελεσίγραφο από το υπουργείο Υγείας.
Giorgos Moutafis / Reuters

Σε επίταξη 200 κλινών ιδιωτικών κλινικών για ασθενείς Covid-19, στη Θεσσαλονίκη προχωράει το υπουργείο Υγείας, καθώς το τελεσίγραφο που είχε δώσει στους ιδιοκτήτες των κλινικών εξέπνευσε το βράδυ της Πέμπτης.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης βρίσκεται σε οριακό σημείο, λόγω της μεγάλης διασποράς του SARS-CoV-2.

Στο σχετικό έγγραφο του γενικού γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών αναφέρεται ότι έχουν αποσταλεί έγγραφες προσκλήσεις, αλλά έχουν γίνει και προφορικές για την εθελοντική διάθεση κλινών νοσηλείας ασθενών Covid-19, εντός της περιφερειακής ενότητα Θεσσαλονίκης, λόγω των ιδιαίτερων έκτακτων και επειγουσών συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της Covid-19 και τα μέλη τους έχουν αρνηθεί,

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών νωρίτερα, όπου αναφερόταν πως το έγγραφο έπρεπε να απαντηθεί ως τις 20.00 το βράδυ, ο γγ ζητούσε την εθελοντική διάθεση 200 νοσηλευτικών κλινών για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19, διαφορετικά θα ακολουθούσε αναγκαστική επίταξη.

«Από το υπουργείο μας είχαν ενημερώσει πριν από ένα μήνα ότι θα χρειαστούν επιπλέον κλίνες σε ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη. Το προηγούμενο Σάββατο είχαμε σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες αλλά αρνήθηκαν όλες οι κλινικές. Όλοι μου λένε ότι δεν μπορούν να μπερδέψουν τους ασθενείς με Covid-19 με αυτούς χωρίς Covid-19. Δεν έχουμε άλλωστε, την απαραίτητη εμπειρία για κάτι τέτοιο» δήλωσε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός.

Ο ίδιος, όπως είπε εξήγησε, είχε ήδη ενημερώσει το υπουργείο σχετικά με την απόφαση των συναδέλφων του. Όπως σημείωσε, η ανταπάντηση των μελών της Ένωσης ήταν να μεταφερθούν στις κλινικές ασθενείς χωρίς κορονοϊό ακόμη και από τα νοσοκομεία των όμορων νομών.

Ο κ. Σαραφιανός υπογράμμισε ότι η πίεση προς το σύστημα υγείας κυρίως στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ μεγάλη, αναφέροντας πως στη δική του κλινική έχουν μεταφερθεί την τελευταία εβδομάδα περίπου 50 ασθενείς.

Δημοφιλή