Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθερος ο καταδικασμένος μεσίτης μέχρι την εκδίκαση της αναίρεσης στον Άρειο Πάγο

Είχε αποφυλακιστεί δύο μήνες μετά την καταδίκη του.
|
Eurokinissi

Ελεύθερος θα παραμείνει μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις 25 Ιανουαρίου του 2023 ο μεσίτης που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης στον ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο.

Η συζήτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για την αναίρεση της απόφασης αναστολής εκτέλεσης της ποινής του αναβλήθηκε για τις 25/1.

Ο κατηγορούμενος είχε αποφυλακιστεί δύο μήνες μετά την καταδίκη του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Το Ζ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής λόγω κωλύματος των συνηγόρων του κατηγορουμένου. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο κατηγορούμενος θα είναι ελεύθερος μέχρι τη δίκη του στο Εφετείο για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Παρούσα στον Άρειο Πάγο ήταν η οικογένεια του θύματος η οποία περίμενε να συζητηθεί η αναίρεσης που ασκήθηκε κατά της απόφασης αναστολής της ποινής καθώς κρίθηκε ότι «στερείται της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας».

(με πληροφορίες από ΕΡΤ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα