Επιθετικοί μακάκοι έχουν καταλάβει πόλη της Ταϊλάνδης και οι κάτοικοι τρέχουν να κρυφτούν

Τα ζώα πεινούν και είναι επικίνδυνα. Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη.
MLADEN ANTONOV via Getty Images

Πίσω από τα οδοφράγματα συνηθίζουν να κρύβονται οι κάτοικοι στο Λόμπουρι της Ταϊλάνδης, προκειμένου να προστατευτούν από τις συμμορίες μαϊμούδων που έχουν δημιουργήσει κανονικές ζώνες απαγόρευσης για τον άνθρωπο.

Η αρχαία πόλη εδώ και καιρό έχει κατακλυστεί από έναν αυξανόμενο πληθυσμό από μακάκους που ηρεμούν μόνο με πρόχειρα σνακ, τα οποία οι κάτοικοι τους ρίχνουν για να τους κρατούν σε καταστολή.

Υπό άλλες συνθήκες, τα ζώα τώρα θα κατανάλωναν μπανάνες που οι τουρίστες θα τους έδιναν. Η προσέλευσή τους όμως έχει μειωθεί εξαιτίας του κορονοϊού και τα ζώα πεινούν.

ASSOCIATED PRESS

Μια κάτοικος της περιοχής δείχνοντας τα δίχτυα που περιβάλλουν το σπίτι της είπε: «Ζούμε σε κλουβί, αλλά οι πίθηκοι ζουν έξω. Τα περιττώματα είναι παντού, η μυρωδιά είναι αφόρητη ειδικά όταν βρέχει».

Αυτή την ώρα μια κυβερνητική εκστρατεία αποστείρωσης διεξάγεται εναντίον των πλασμάτων, δεδομένου ότι η πανδημία προκάλεσε μια απροσδόκητη αλλαγή στην συμπεριφορά τους.

Στο μεταξύ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν δεκάδες φωτογραφίες των ζώων να συγκρούονται στους δρόμους για το φαγητό. Φυσικά, όλες έχουν γίνει viral.

MLADEN ANTONOV via Getty Images

O αριθμός τους μέσα σε τρία χρόνια έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Οι μακάκοι είναι συγκεντρωμένοι μέσα σε έναν εγκαταλελειμμένο κινηματογράφο. Σε κοντινή απόσταση, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος βγαίνει στον δρόμο και προσπαθεί να τρομάξει τα ζώα δείχνοντας τους λούτρινες τίγρεις. Οι μακάκοι έχουν πολλές φορές προκαλέσει ζημιές στο κατάστημά του.

MLADEN ANTONOV via Getty Images

«Όσο πιο πολύ τρώνε, τόσο περισσότερη ενέργεια έχουν και τόσο περισσότερο αναπαράγονται», σημειώνει ο Πράμοτ Κεταμπάι, επίσης κάτοικος της πόλης.

Οι συγκρούσεις των πλασμάτων έχουν σημάνει συναγερμό στις Αρχές, οι οποίες εκπονούν ένα πρόγραμμα αποστείρωσης αυτό τον μήνα μετά από μια παύση τριών ετών.

ASSOCIATED PRESS

(Με πληροφορίες από Guardian)

Δημοφιλή