Αν είσαι κεϊκάς και λατρεύεις τη σοκολάτα αυτό το κέικ θα γίνει το αγαπημένο σου!

Έχει νιφάδες βρώμης, φουντούκια και φρέσκα κεράσια! Το άλλοθί σου για να το καταναλώσεις χωρίς πολλές τύψεις.

Advertisement
Advertisement

Και επειδή είναι τόσο σούπερ τέλειο το τρως λίγο λίγο για να μην τελειώσει γρήγορα. Αν βέβαια τα καταφέρεις να είσαι εγκρατής! 😉

Υλικά

Για το κέικ

75 γρ. νιφάδες βρώμης

110 γρ. βούτυρο αγελαδινό

300 γρ. φρέσκο γάλα

Advertisement

250 γρ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη

2 αυγά

1/2 κουταλάκι κανέλα

Advertisement

170 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις

1 κουταλάκι σόδα

1/2 κουταλάκι baking powder

Advertisement

4 κ.σ. 100% κακάο

Για τη γέμιση

80 γρ. τριμμένα φουντούκια

Advertisement

60 γρ. κουβερτούρα

Advertisement

150 γρ. φρέσκο γάλα

90 γρ. βούτυρο αγελαδινό

125 γρ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη

Advertisement

Για το γλάσο

125 γρ. κουβερτούρα

75 γρ. φρέσκο γάλα

45 γρ. βούτυρο αγελαδινό

80 γρ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη

Φρέσκα φρούτα όπως κεράσια ή φράουλες και μερικά ολόκληρα φουντούκια για το γαρνίρισμα.

Εκτέλεση Βήμα 1ο: Ετοιμάζουμε το κέικ. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο και ρίχνουμε τη βρώμη να μουλιάσει. Τα αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα ώστε να φουσκώσει η βρώμη καλά και να μην είναι σκληρή. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα το baking powder και τη σόδα κοσκινίζοντάς τα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα, το βούτυρο και τη βρώμη. Βουτυρώνουμε ένα μικρό σκεύος (περίπου 20Χ20 cm) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα για το κέικ. Όσο πιο μικρό είναι το σκεύος τόσο πιο ψηλό θα βγει το κέικ. Ψήνουμε πάνω κάτω αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς Κελσίου για 40 περίπου λεπτά αναλόγως το φούρνο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Βήμα 2ο: Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το φουντούκι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. (Αν βιάζεστε, όπως εγώ στο βίντεο, βάλτε το στο ψυγείο.)

Βήμα 3ο: Ετοιμάζουμε το γλάσο. Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με την γέμιση. Απλώς δεν προσθέτουμε φουντούκια.

Βήμα 4ο: Και τώρα στήνουμε!!!!! Κόβουμε το κέικ οριζοντίως στη μέση. Τοποθετούμε τη βάση του σε πιατέλα που έχουμε εφαρμόσει 4 τεμ. λαδόκολλας. (Δείτε το βίντεο!) Απλώνουμε τη γέμιση.

Τοποθετούμε αποπάνω το δεύτερο κομμάτι κέικ. Ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας και στρώνουμε με σπάτουλα να πάει παντού. Στην κορυφή του κέικ τοποθετούμε μερικά κεράσια και ολόκληρα φουντούκια. Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.

Συνοδεύστε με παγωτό κρέμα. Το καλοκαίρι κάνουν τρελό παρεάκι αυτά τα δύο!!!!!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

Σημαντικές επισημάνσεις

  • Αν δείτε ότι το κέικ παραφουσκώνει και αρχίζει να ξεχειλίζει στην κορυφή σαν ηφαίστειο, χαμηλώστε λίγο τη θερμοκρασία του φούρνου σας. Για να ψηθεί ομοιόμορφα και να μην μείνει άψητο στην κορυφή σκεπάστε με αλουμινόχαρτο τα σημεία που έχουν πάρει χρώμα και αφήστε ακάλυπτο το κέντρο του κέικ.

Δείτε πως θα το πετύχετε αυτό, στο σχετικό κολπάκι που δείχνω στο βίντεο της συνταγής.

Παρακολουθήσετε την συνταγή σε βίντεο:

Αναδημοσίευση από magiacook.gr