Το Αετοχώρι δοκιμάστηκε σκληρά στη διάρκεια της νύχτας από την πυρκαγιά που ξεκίνησε το Σάββατο στη Μελία Αλεξανδρούπολης και γρήγορα εξαπλώθηκε, οδηγώντας σε εκκενώσεις οικισμών και εκτεταμένες καταστροφές σε δασική έκταση και περιουσίες.

 

Advertisement
Advertisement

https://www.huffingtonpost.gr/entry/mache-me-ten-perkayia-sten-alexandroepole-enischethekan-oi-denameis-tes-perosvestikes_gr_64e19d9ce4b0ce7f01204bff

 

 

Νύχτα πύρινης κόλασης πέρασε ο Έβρος με τη μεγάλη φωτιά να κατακαίει περιοχές γύρω από την Αλεξανδρούπολη.

 

 

Ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν οι  εκτάσεις δάσους που κάηκε, αλλά και το μέγεθος της καταστροφής στο ναό και στα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες.

(με πληροφορίες από skai)