Ας ξεκινήσουμε από μια απλή παραδοχή: δεν είναι εύκολο να είσαι γυναίκα.

Έχοντας αυτό τα δεδομένα στο μυαλό σας, λοιπόν, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τέσσερις διαφημίσεις που έχουν περάσει κατά καιρούς και σε ανυποψίαστο χρόνο από το newsfeed μας στο Facebook. Πρόκειται για τέσσερις διαφημίσεις που απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναικείο κοινό και αφορούν τρία «καυτά» θέματα που ταλαιπωρούν μια γυναίκα: κυτταρίτιδα, τρίχες, περιποίηση άκρων.

Advertisement
Advertisement

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ίσως και να θιγόμασταν από τον άμεσο, ανελέητο τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν το κάθε γυναικείο «πρόβλημα». Ίσως να μας έπιαναν τα φεμινιστικά μας και να στέλναμε μέχρι και επιστολή παραπόνων στην κάθε εταιρεία για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη γυναικεία φύση. Όποιοι κι αν έκαναν αυτές τις διαφημίσεις, όμως, χρησιμοποίησαν τόσο λάθος το Google Translate και την ελληνική γλώσσα εν γένει, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν μικρά installation αφηρημένης τέχνης, τα οποία με τη σειρά τους κάνουν καλύτερη τη ζωή μας κάθε φορά που σκάνε μπροστά στα μάτια μας. Απολαύστε.

slideShow

Φρουτοπία

Φρουτοπία

Τι «όψη φλοιού πορτοκαλιού», τι «φλούδα πορτοκαλιού», το πορτοκάλι να υπάρχει και όλα τα άλλα βρίσκονται. Στα συν της διαφήμισης, μία από τις πιο σιχαμένες φωτογραφίες που μπορεί να δει γυναίκα για το εσωτερικό του σώματός της.

Τέλος.

Τέλος.

– Μα εγώ δεν…- Όχι- Μα χτες έκανα πεντικ…- Όχι- Μα κοιτάξτε σας λέω, δεν…- ΌΧΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΟΥΣ, ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

Bullying στο κότσι

Bullying στο κότσι

Θα προσπεράσουμε το επικριτικό (και κάπως αγενές) «θα έπρεπε να ξέρεις…».Θα προσπεράσουμε και την απολυτότητα του τίτλου (κι αν εγώ τα έχω βρει με το κότσι μου και τα περνάμε φίνα;).Το έρμο το κότσι που δεν σας έχει κάνει τίποτα και του στιγματίζετε την ύπαρξη, τι σας έφταιξε; Το ρωτήσατε αυτό αν ήθελε να είναι κότσι; Αν άλλα σχέδια είχε για τον εαυτό του κι αλλιώς τα έφερε η ζωή; Λίγη ντροπή, κανείς; #teamKotsi

Αποτριχώσει

Αποτριχώσει

Κατά το «μακαιρώσει».

Αν έχετε πετύχει αντίστοιχα διαμάντια marketing στο Facebook, σας παρακαλούμε να τα μοιραστείτε μαζί μας. Φτιάχνουμε ανθολογία.