amvloseis

Υπερψηφίστηκε από Βουλή, Γερουσία. Ειδική συνεδρίαση των σωμάτων την ερχόμενη εβδομάδα. Απαιτείται πλειοψηφία 3/5 αλλιώς το θέμα πάει σε δημοψήφισμα. Κατά 86% υπέρ οι Γάλλοι.
Τεράστια νίκη και δικαίωση (επί του αυτονόητου) για τις γυναίκες που επί δεκαετίες μάχονται υπέρ των δικαιωμάτων τους σε μια από τις πιο "σκληρά" καθολικέ χώρες της Λ.Αμερικής.
Για πρώτη φορά στην ιστορία, Στρατός Ξηράς, Πεζοναύτες και Πολεμικό Ναυτικό είναι χωρίς αρχηγό, λόγω των εμποδίων Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή που «διαμαρτύρεται» για τις αμβλώσεις.
Οι γυναίκες, οι γιατροί ακόμα πρόσωπα που πούλησαν φάρμακα ή τα υλικά για άμβλωση απειλούνται με φυλάκιση 5 ετών.
Ζωή και δικαιώματα εκατομμυρίων γυναικών ξανά στα χέρια μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την συντηρητική σύνθεση (κληρονομιά Τραμπ) που έχει "διαγράψει" το δικαίωμά στην άμβλωση.
Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε σε ντοκιμαντέρ για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, τις αμβλώσεις, τον αυνανισμό και τις κακοποιήσεις εντός της Καθολικής Εκκλησίας.
Την έντονη αντίδραση της υπουργού Παιδείας προκάλεσε δήλωση πως «δεν κάθεται μια γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει».
Αποδίδει σε «διαστρέβλωση της σκέψης» του αλλά και στο ενδεχόμενο να μην ήταν και ο ίδιος «ξεκάθαρος» τον θόρυβο που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις του.
Τι αναφέρει για τους «εξορκισμούς» στη Θεσσαλονίκη.