architektonike

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε μιλάει ανοιχτά για το πώς μπορεί να γίνει βιώσιμη η Αθήνα, τι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν, ενώ μιλάει διεξοδικά για τη δική του αρχιτεκτονική φιλοσοφία και στάση ζωής.
METAΞΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΛΕΜΕΣΟΥ
Στις 22 Μαίου 2024 με κεντρική θεματική “ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΓΗ: Φύση, Υλικά, Βιωσιμότητα & Τεχνητή Νοημοσύνη”. Καλώς ορίσατε ξανά, “Πίσω στη Γη”!
Η Μεσογειακή αρχιτεκτονική είναι συνώνυμο του συναισθήματος και της καθαρότητας. Αντιπροσωπεύει το υλικό από τη γη και την τέχνη που το πλάθει. Τραγουδά την ποίηση και τη φιλοσοφία του τόπου. Στο γραφείο DEPLOT Architects, η αρχιτέκτονας μηχανικός Ουρανία Πικραμένου και η interior designer Δομινίκη Κατραμαδοπούλου εξυφαίνουν μεσογειακές ιστορίες που αντιλαμβάνονται τις ανάγκες των καιρών, αλλά και τη διαχρονικότητα των τόπων.
Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ
Μια εταιρεία που συμπεριλαμβάνει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τον συντονισμό των μελετών μεγάλων έργων. Ο συνδυασμός των ειδικοτήτων της την ανέδειξε σε lead architect στη μελέτη εφαρμογής του έργου του καζίνο της Hard Rock στο project Hellinkon.
ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΝΕΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ
Ο νέος θεσμός βραβείων στον χώρο της αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού εσωτερικών χώρων και του φωτισμού επιστρέφει μετά την πρώτη επιτυχή διοργάνωση.
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΕΧΝΗ
Βραβεία που έχουν ως στόχο να συγκεντρώσουν, να αξιολογήσουν και να προβάλλουν την ελληνική αρχιτεκτονική και σχεδιαστική αρτιότητα εντός κι εκτός της χώρας.
Στο Μεγάλο Αρσενάλι, στα Χανιά
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τα βραβεία GRAIL έρχονται να δώσουν μια ώθηση εξωστρέφειας στην ελληνική αρχιτεκτονική.
Ο εικαστικός Γεράσιμος Αβλάμης δημιούργησε μια εγκατάσταση που φέρει ατόφιο το αποτύπωμα του κινήματος του μοντερνισμού,
Ο δημιουργός που μας παρέδωσε τη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν της οδού Φρυνίχου, το Σχολείο της Ειρήνης Παπά, το Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, το Περιστρεφόμενο Θέατρο της Ρώμης.