mpacharika
Ταιριάζει σε κάθε πιάτο ή ρόφημα και σίγουρα το έχουμε ήδη στο ντουλάπι μας.
Ποια είναι τα οφέλη του γευστικότατου μπαχαρικού;
Οι πιστοί θαυμαστές του αβγού δεν τα χορταίνουν. Έτσι, κι εγώ προσπαθώ να βρίσκω συνέχεια νέες συνταγές για να βάλω λίγη ποικιλία στο πρωινό του σαββατοκύριακου ή σε ένα εύκολο δείπνο. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, τα αβγά είναι μία εύκολη και γευστική λύση όταν βαριέται κανείς να περάσει ώρες στην κουζίνα. Αυτή η συνταγή είναι διαφορετική από όλες όσες έχουμε συνηθίσει, έχει τις ρίζες της στην Αφρική, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ανατολή και ονομάζεται Shakshuka. Προσωπικά, δεν είναι πολύ φίλος των καυτερών, αλλά αν εσάς σας αρέσουν, αυτή είναι η ευκαιρία σας για να το παρακάνετε!
Το αγριογούρουνο είναι ένα «ιδιότροπο» κρέας, θέλει αργό μαγείρεμα, δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα λιπαρής ουσίας γιατί έχει αρκετή από μόνο του, αρκετά μπαχαρικά και μυρωδικά και οπωσδήποτε αλκοόλ!Αν επιλέξετε λοιπόν να μαγειρέψετε αγριογούρουνο, σε κατσαρόλα, αυτή είναι η ιδανικότερη συνταγή για να το μαγειρέψετε!
Είναι μερικές συνταγές που δεν κρύβουν κάποια ιδιαίτερη σημασία, τι σημασία να έχει μια καροτοσαλάτα που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας άλλωστε! Έτσι και αυτή η συνταγή δεν προτείνεται για να εντυπωσιάσει αλλά για να σου θυμίσει οτι μερικά απλά υλικά, που προφανώς διαθέτεις στο σπίτι σου μπορούν να εμπλουτίσουν, να συνοδεύσουν και να σου «λύσουν» τα χέρια!
Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα (επιστημονική ονομασία Curcuma longa ή Curcuma domestica) είναι ένα ριζοματοειδές πολυετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια των τζίντζερ (Zingiberaceae ) και οφείλει το χρώμα του στην κουρκουμίνη, η οποία έχει αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.