rekor

Το 2023, 3 έως 6 Ιουλίου καταγράφηκε το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας. Η κλιματική αλλαγή υποκινούμενη από την καύση των ορυκτών καυσίμων, προκάλεσε ακραία ζέστη.
Kατέρριψε το ρεκόρ του αντίστοιχου μήνα του 2023, ενώ ήταν ήταν ο δέκατος τρίτος συνεχόμενος μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου καταγράφτηκε ρεκόρ μέσων θερμοκρασιών
Στην πόλη που τον χειμώνα η θερμοκρασία φτάνει έως και -40 βαθμούς Κελσίου χθες είχε 32,7. Κατανάλωση ρεκόρ σε παγωτά και αναψυκτικά.
Αλματώδης αύξηση κατά 50%. Η βία και οι ένοπλες συρράξεις ανάγκασαν 68,3 εκατ. ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Λόγω καταστροφών έχουν εκτοπιστεί 7,7 εκατ.
Ξεπέρασε το φράγμα των 2 εκατ. επιβατών το πρώτο τρίμηνο του 2024 και έπεται συνέχεια.
Στα 916 δισεκ. δολάρια οι δαπάνες στις ΗΠΑ, αντιστοιχούν στο 1/3 παγκοσμίως. Ακολουθούν Κίνα, Ρωσία. Η μεγαλύτερη εκατοστιαία αύξηση καταγράφτηκε στην Ουκρανία με 51%,
Ο αντίκτυπος του παγκόσμιου ΑΕΠ προβλέπεται να ξεπεράσει τα 11 τρισεκατομμύρια δολάρια την τρέχουσα χρονιά.
Αρχή της εβδομάδας η θερμοκρασία εκτιμάται ότι θα πλησιάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.
Από τα μέσα Φεβρουαρίου, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει κάνει άλμα σχεδόν κατά 12%.
Και μάλιστα σε μια περίοδο που η παγκόσμια οικονομία κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του οικονομικού φαινομένου.