Ρατσιστική επίθεση από ασθενή σε γιατρό στην Κοζάνη: «Χίτλερ που σας χρειάζεται και σαπούνι»

Ρατσιστική επίθεση από ασθενή σε γιατρό στην Κοζάνη: «Χίτλερ που σας χρειάζεται και σαπούνι»
proinoslogos

Φραστική επίθεση δέχθηκε γιατρός Νιγηριανής καταγωγής από 57χρονο ασθενή στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Ειδικότερα, όπως γράφει o Πρωινός Λόγος σε άρθρο που δημοσιεύει και επικαλείται δηλώσεις του διοικητή των Νοσοκομείων Μαμάτσειο - Μποδοσάκειο, Γ. Παύλου ο ασθενής επιτέθηκε στη γιατρό με υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Το περιστατικό έχει πάρει το δρόμο της Δικαισύνης καθώς η γιατρός έχει ήδη καταθέσει μήνυση με την εισαγγελία πλημμελειοδικών Κοζάνης να έχει ασκήσει ποινική διώξη για εξύβριση.

«Ο ασθενής, μεσήλικας, δεν δέχθηκε να τον κουράρει η γιατρός Solace Akpevwe Godwin και της επιτέθηκε φραστικά, εντελώς αναίτια, ενώ η ίδια προσέτρεξε αμέσως όταν ο ασθενής πήγε στα Επείγοντα περιστατικά», τόνισε μιλώντας στην τοπική καθημερινή εφημερίδα ο κ. Παύλου.

«Χίτλερ που σας χρειάζεται, και σαπούνι», τονίζει ο Πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης ότι είπε χαρακτηριστικά ο ασθενής, άνδρας 50 - 55 ετών ο οποίος μετέβη στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία με συμπτώματα αλλεργίας και παρέμεινε στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Όπως προσέθεσε στον Πρωινό Λόγο ο διοικητής του νοσοκομείου «καταδικάζω και σαν Έλληνας πολίτης αλλά και σαν διοικητής του νοσοκομείου τη ρατσιστική βία, με όποιον τρόπο γίνεται. Και η φραστική βία είναι κάτι ανήθικο. Η γιατρός έκανε το καθήκον της προσπαθώντας να σώσει τη ζωή του συνανθρώπου, προσέτρεξε αμέσως στο περιστατικό και δέχθηκε τη φραστική επίθεση...»

Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου έχει εκδοθεί και επίσημη ανακοίνωση της καταδίκης:

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου "Μαμάτσειο"-"Μποδοσάκειο" καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή, ρατσιστική επίθεση που εδέχθη η ιατρός μας Godwin Solace Akpevwe.

Τέτοιες πράξεις μας παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους και δεν αρμόζουν στην εποχή μας και ιδιαίτερα στο χώρο του Νοσοκομείου, όπου όλο το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό υπερβάλλει εαυτόν για το καλό και την ασφάλεια των συνανθρώπων μας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΥ

Η Solace Akpevwe Godwin είναι Νιγηριανής καταγωγής, ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 14 χρόνια. Σπούδασε στο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τμήμα Ιατρικής και επί του παρόντος είναι ειδικευόμενη Παθολογίας στο Γ.Ν Κοζάνης (ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ).

Δημοφιλή