6 λόγοι που κάθε γυναίκα πρέπει να δοκιμάσει να ταξιδέψει μόνη της, έστω μία φορά

6 λόγοι που κάθε γυναίκα πρέπει να δοκιμάσει να ταξιδέψει μόνη της, έστω μία φορά
Shutterstock / lzf

Δεν είναι συνηθισμένο για μία γυναίκα να ετοιμάζει τη βαλίτσα της και να αποφασίζει να ταξιδέψει μόνη της και να γυρίσει τον κόσμο. Όταν αποφάσισε να το κάνει η Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία «Eat, pray, love», φάνηκε σε όλους μας λίγο περίεργο. Μήπως, όμως, έχουμε βιαστεί να απορρίψουμε μία τέτοια περιπέτεια;

Το να ταξιδεύεις μόνη σε κάνει πιο ευέλικτη

Μία πτήση που ακυρώθηκε, η μπόρα που έπιασε την ώρα που περπατούσατε χωρίς ομπρέλα και η ξενάγηση στο μουσείο που δεν προλάβατε, θα σας αναγκάσουν να γίνετε πιο προσαρμοστικοί σε νέες συνθήκες και θα βρείτε τρόπους να αντεπεξέλθετε όταν το πρόγραμμά σας αλλάζει χωρίς προειδοποίηση και δεν έχετε κανέναν άλλον να σας βοηθήσει, παρά μόνο τον εαυτό σας.

Σε βοηθάει να γίνεις πιο δημιουργική

Τα ταξίδια αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό κουλτούρας, ηρεμίας και περιπέτειας, τρία στοιχεία απαραίτητα για να «ξυπνήσουν» τη δημιουργικότητά σας και είναι ακόμα πιο έντονες όταν κάποιος τις βιώνει μόνος του.

Όταν ταξιδεύεις μόνη γεμίζεις αυτοπεποίθηση

Αφού γυρίσεις από ένα τέτοιο ταξίδι, θα είσαι γεμάτη αυτοπεποίθηση, σιγουριά και χαρά που τα κατάφερες.

Εξερευνάς τις δυνατότητές σου και ανακαλύπτεις τις αδυναμίες σου

Όταν κάποιος ταξιδεύει μόνος αναγκάζεται να βγει έξω από τα όρια της ασφάλειας που νιώθει και να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Ένα τέτοιο ταξίδι θα σε αναγκάσει να ανακαλύψεις πόσο δυνατή είσαι και να αντιμετωπίσεις όλα όσα φοβόσουν.

Γνωρίζεις κόσμο

Ένας μοναχικός ταξιδευτής είναι εύκολο να συναντήσει και άλλους που κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι, οπότε αρπάξτε την ευκαιρία να γνωρίσετε κι άλλο κόσμο και να διευρύνετε τους κοινωνικούς σας ορίζοντες.

Καταλαβαίνεις ότι το επάγγελμά σου δεν ορίζει το ποιος είσαι

Θέλει μεγάλα κότσια για να αποφασίσει κανείς να ταξιδέψει μόνος του και είναι μία απόφαση που μπορεί να πάρει ο οποιοσδήποτε ανεξάρτητα από το επάγγελμά του και την καθημερινότητά του.