13 πράγματα που κάθε 30άρα γυναίκα θέλει να πει σε μια 20αρα

13 πράγματα που κάθε 30άρα γυναίκα θέλει να πει σε μια 20άρα
Zero Creatives

Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν των 30ων γενεθλίων μου πέρυσι το καλοκαίρι, συνειδητοποίησα πως προσευχόμουν να βιώσω μια στιγμή επιφοίτησης. Τίποτα σπουδαίο, απαραίτητα, απλά μια κάποια επιβεβαίωση πως, καθώς ετοιμαζόμουν να μπω σε μια νέα δεκαετία, είχα μια πιο ξεκάθαρη αίσθηση του ποια είμαι και τι κάνω.

Αντ' αυτού, μπήκα στα 30 μου κατάκοπη και ταραγμένη, προσπαθώντας να μην κλάψω πάνω από ένα μπολ με κινέζικη σούπα, λίγο πριν λιποθυμήσω στις 8.30 το απόγευμα. Ήμουν τριών μηνών έγκυος και τρομοκρατημένη με το γεγονός πως δεν ήμουν, για κανένα λόγο, αρκετά ώριμη για να γίνω η μαμά κάποιου. Η μόνη διαύγεια που ένιωθα ήταν πως ήμουν εντελώς αστοιχείωτη και πως η νεοσύστατη οικογένειά μου ήταν καταδικασμένη.

Τώρα όμως που η ομίχλη των ορμονών της εγκυμοσύνης έχει καθαρίσει, νιώθω περισσότερη αυτοπεποίθηση για το πώς να χειριστώ τη ζωή μου. Παρότι ο τελευταίος χρόνος δεν περιείχε καμία ιδιαίτερα επιφοίτηση -εκτός από το σχεδόν βίαιο κύμα αγάπης που ένιωσα όταν η μαία ακούμπησε πάνω μου τον γιο μου στο δωμάτιο τοκετού- σίγουρα ξέρω πολλά περισσότερα από όσα ήξερα όταν ήμουν, ας πούμε, 25 χρονών. Ξέρω, για παράδειγμα, πως είναι σημαντικό να πλένεις τα λαχανικά. Γνωρίζω την απλή αλλά βαθιά συγκίνηση του να δηλώνεις με σαφήνεια αυτό που θες, είτε μιλάμε για αύξηση στη δουλειά είτε για τάκος για δείπνο. Καταλαβαίνω τη δύναμη του ανατοκισμού -μια έννοια που πραγματικά εύχομαι να είχα καταλάβει στα 21 μου.

Με αυτή τη σκέψη, λοιπόν, ρωτήσαμε μερικούς από τους πιο έξυπνους εργαζόμενους της HuffPost τι θα έλεγαν αυτοί στους 20χρονους εαυτούς τους.

Αυτές είναι οι συμβουλές που μερικές 30άρες γυναίκες θα ήθελαν να μοιραστούν με τα κορίτσια που βρίσκονται 20s τους.

  1. Ξεφορτωθείτε τα skinny jeans, δεν αξίζουν την ταλαιπωρία.
  2. Κάντε ό,τι μπορείτε ώστε να αποφεύγετε την κριτική απέναντι στις άλλες γυναίκες. Δεν ξέρετε τι γυναίκες θα γίνετε ή τι κόρη θα είστε σε έναν ηλικιωμένο γονιό ή τι φίλη θα είστε σε κάποιον που σας χρειάζεται, μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή. Αποδεχτείτε τις υπόλοιπες γυναίκες, οι οποίες προσπαθούν απλά να κάνουν το καλύτερο που μπορούν.
  3. Αρχίστε την αποταμίευση. Ακόμα και αν πρόκειται για ένα πολύ μικρό ποσό κάθε μήνα, ακόμα και αν νιώθετε ταπί. Θα το εκτιμήσετε στην πορεία.
  4. Όταν ξοδεύετε λεφτά, ωστόσο, να έχετε στο μυαλό σας πως στο μέλλον θα θυμάστε τη δεκαετία των 20 σας για τις εμπειρίες που είχατε, όχι για τα πράγματα που αγοράσατε. Ταξιδέψτε και περάστε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας.
  5. Βρείτε τις μεθόδους αναπαραγωγής και αντισύλληψης που σας ταιριάζουν καλύτερα. Μη μένετε για χρόνια στην άγνοια σχετικά με τα ΣΜΝ και τον εμμηνορρυσιακό σας κύκλο.
  6. Δεν είναι κακό να στενεύετε τον φιλικό σας κύκλο με το πέρασμα του χρόνου, κρατώντας λίγες και ουσιαστικές φιλίες. Μη νιώθετε άσχημα αν δεν μπορείτε να κρατήσετε επαφή με όλους. Μερικές φορές οι λίγοι φίλοι που θα σας μείνουν είναι και αυτοί με τους οποίους θα μεγαλώσετε μαζί και από τους οποίους θα εξαρτάστε για όσα χρόνια έρθουν.
  7. Μην κατακρίνετε τις μεγαλύτερες γυναίκες που ξοδεύουν λεφτά για κρέμες ματιών και άλλα ακριβά καλλυντικά προσώπου. Όταν δείτε τις πρώτες ρυτίδες κάτω από τα μάτια σας, θα καταλάβετε γιατί το κάνουν.
  8. Κόψτε το κάπνισμα. Και να φοράτε πάντα αντηλιακό.
  9. Η Sheryl Sandberg (γενική διευθύντρια του Facebook) είχε δίκιο: Το άτομο που θα επιλέξετε για να περάσετε μαζί του τη ζωή σας είναι η πιο σημαντική επιλογή καριέρας που θα κάνετε. Η ζωή σας θα είναι πολύ πιο δύσκολη αν δεν έχετε δίπλα σας κάποιον που να πιστεύει στα όνειρά σας όσο πιστεύετε κι εσείς.
  10. Πείτε «ναι» σε όσες περισσότερες νέες εμπειρίες μπορείτε, αλλά μειώστε τον αριθμό υποχρεώσεων στις οποίες δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε. Αν σπαταλάτε το χρόνο σας προσπαθώντας να ευχαριστήσετε τους άλλους, θα καταλήξετε να μην έχετε τίποτα για να δώσετε στον εαυτό σας.
  11. Μπορείτε να είστε καλές και ευχάριστες και ταυτόχρονα επαγγελματίες, αλλά μην αφήνετε τους ανθρώπους να σας εκμεταλλεύονται. Και ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΣΤΕ.
  12. Μην ανησυχείτε τόσο πολύ. Το 90% των πραγμάτων που σκέφτεστε συνεχώς και σας φρικάρουν, δεν έχουν καμία απολύτως αξία. Αλήθεια, καμία.
  13. Και, επιτέλους, φορέστε το αναθεματισμένο το μπικίνι.