Επτά στοιχειωμένα ξενοδοχεία που ίσως να φοβόσασταν να επισκεφτείτε

Επτά από τα πιο γνωστά στοιχειωμένα ξενοδοχεία στον κόσμο

View On BlackJan 14, 2010 #88" data-caption="MuPa IIView On BlackJan 14, 2010 #88" data-credit="just.jim/Flickr">

Αποτελούν αγαπημένους προορισμούς για χιλιάδες ταξιδιώτες εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο κάθε ένα από αυτά κουβαλά το δικό του μύθο, ή αλλιώς την δική του στοιχειωμένη ιστορία. Ανεξάρτητα αν αποτελούν αποκυήματα φαντασίας ή όχι, οι ιστορίες που κουβαλά καθένα από αυτά είναι άκρως ενδιαφέρουσες, όπως μεταδίδει η Telegraph. Αρκεί να μην φοβάστε τα φαντάσματα.

Το ξενοδοχείο Hollywood Roosevelt

Το ξενοδοχέιο Hollywood Roosevelt, βρίσκεται στο Λος Άντζελες και ένας από τους τακτικούς επισκέπτες του ήταν η θρυλική Μέριλυν Μονρόε. Αρκετοί από τους επισκέπτες έχουν αναφέρει κατά καιρούς ότι έχουν δει μία ξανθιά γυναίκα στον μεγάλο καθρέφτη που βρέθηκε στην σουίτα της Μονρόε. Κάποιοι άλλοι λένε ότι έχουν νιώσει την παρουσία της στο μπαρ Τροπικάνα που βρίσκεται δίπλα στην πισίνα. Δεν είναι όμως και το μοναδικό φάντασμα που έχουν δει κατά καιρούς καθώς και ο ηθοποιός Montgomery Clift έχει επίσης ακουστεί να παίζει την τρομπέτα από το δωμάτιο 928 όπου έμενε.

Το ξενοδοχείο Chelsea

Το ιστορικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης χτίστηκε το 1884 και είναι γνωστό για το υψηλό προφίλ των επισκεπτών του. Άντι Γούρχολ και Μπομπ Ντύλαν είναι μόνο μερικοί από τους τακτικούς θαμώνες του. Το φάντασμα που στοιχειώνει το ξενοδοχείο είναι αυτό του Ιρλανδού συγγραφέα και ποιητή Dylan Thomas, ο οποίος πέθανε στο ξενοδοχείο έπειτα από μία νύχτα που είχε καταναλώσει αρκετό αλκοόλ. Άλλα φαντάσματα που φέρονται να στοιχειώνουν το ξενοδοχείο είναι αυτό του αμερικανού νοβελίστα Thomas Wolfe και του μέλους των Sex Pistols, Sid Vicious.

Το ξενοδοχείο Bourbon στην Ορλεάνη

Για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο εικάζεται ότι φαντάσματα από διαφορετικές εποχές της ιστορίας του κτιρίου περιφέρονται στις αίθουσες του ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται στην Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ. Το κτίριο ήταν κάποτε οικοτροφείο και μοναστήρι και η πιο συχνή ιστορία που συναντά κανείς είναι αυτή του κοριτσιού να κυλά μια μπάλα, ή το φάντασμα ενός χορευτή στην αίθουσα χορού, όπως επίσης και το φάντασμα ενός στρατιώτη.

Το ξενοδοχείο Heathman

Τρία δωμάτια στο ξενοδοχείο αυτό στο Πόρτλαντ του Όρεγκον λέγεται ότι πρόκειται για τα πιο στοιχειωμένα δωμάτια του ξενοδοχείου. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει αρκετά παράπονα για ανεξήγητους θορύβους, πτώση της θερμοκρασίας, και παραφυσική δραστηριότητα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουν δει ένα θολό πρόσωπο να τους παρατηρεί στις σκιές, ενώ συχνά μετακινούνται αντικείμενα ή βρίσκονται πετσέτες λερωμένες χωρίς εξήγηση.

Jekyll Island Club

Το ιστορικό πολυτελές ξενοδοχείο στην Τζώρτζια φιλοξένησε πολλούς διάσημους και πλούσιους Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένου του τραπεζίτη JP Morgan ο οποίος ήταν γνωστός για το γεγονός ότι κάπνιζε κάθε μέρα στις 5 το πρωί το αγαπημένο του τσιγάρο. Πολλά χρόνια μετά οι επισκέπτες έχουν αναφέρει ότι έχουν μυρίζει καπνό τσιγάρου στο ξενοδοχείο την ίδια ώρα κάθε μέρα. Επίσης ο Samuel Spencer, ένα στέλεχος του σιδηροδρόμου είναι ένας ακόμη πρώην πελάτης του ξενοδοχείου, ο οποίος πέθανε το 1906 αλλά εξακολουθεί να επισκέπτεται την σουίτα του.

Το ξενοδοχείο Stanley

Το ξενοδοχείο αυτό άνοιξε για πρώτη φορά το 1907 και η παραφυσική δραστηριότητα δείχνει να είναι ταυτισμένη με την ιστορία του κτιρίου. Οι ήχοι παιδιών να τρέχουν στους διαδρόμους του τετάρτου ορόφου είναι πολύ συχνοί όπως επίσης και η παρουσία του αρχικού ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου και της γυναίκας του οι οποίοι έχουν πεθάνει εδώ και δεκαετίες.

Το ξενοδοχείο Brown Palace & Spa

Το ξενοδοχείο αυτό στο Κολοράντο των ΗΠΑ είναι επίσης ένα από τα ξενοδοχεία με παραφυσική δραστηριότητα. Οι ιστορίες αναφέρουν για θεάσεις ενός κουαρτέτου εγχόρδων στο δωμάτιο San Marco στο οποίο πραγματοποιούνταν μουσικές παραστάσεις.

Δημοφιλή