Γυναίκα διέσωσε δίχρονο αγόρι στην Αφρική που είχε εγκαταλειφθεί επειδή «ήταν μάγος»

Γυναίκα διέσωσε δίχρονο αγόρι στην Αφρική που είχε εγκαταλειφθεί επειδή «ήταν μάγος»
Facebook

Το μικρό αγόρι, το οποίο ονόμασαν Hope (Ελπίδα), διέσωσε μια γυναίκα από την Δανία που έχει αφιερώσει την ζωή της στην παροχή βοήθειας στην Αφρική. Η Anja Ringgren Loven βρήκε το αγόρι να τριγυρίζει στους δρόμους αναζητώντας τροφή. Ήταν πεινασμένο, αφυδατωμένο και περιτριγυρισμένο από έντομα. Αφού του πρόσφερε λίγο νερό, η γυναίκα τύλιξε το παιδί σε μια κουβέρτα και το μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Η Loven είναι ιδρύτρια του Ιδρύματος African Children's Aid Education and Development Foundation, το οποίο προστατεύει τα παιδιά που κατηγορούνται για μαγεία στην Αφρική, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπονται από τις οικογένειές τους. Το Ίδρυμα στεγάζει, τρέφει και εκπαιδεύει τα παιδιά, τα οποία διαφορετικά θα αδυνατούσαν να επιβιώσουν μόνα τους.

«Χιλιάδες παιδιά κατηγορούνται ότι είναι μάγισσες και έχουμε δει βασανισμούς παιδιών, νεκρά παιδιά και φοβισμένα παιδιά», έγραψε η ίδια στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, κάνοντας έκκληση για δωρεές.

Σύμφωνα με την Loven, ο μικρός Hope έλαβε φαρμακευτική αγωγή για να απομακρυνθούν τα σκουλίκια που είχε στην κοιλία του, ενώ χρειάστηκε να κάνει μεταγγίσεις αίματος γιατί είχε πολύ χαμηλά ερυθρά αιμοσφαίρια.

«Η κατάστασή του είναι σταθερή τώρα. Τρώει μόνος του και αποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή», δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο ημέρες μετά την έκκληση της Loven για δωρεές, προκειμένου να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα του Hope, το Ίδρυμα συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο δολάρια.

Δημοσιεύτηκε από Anja Ringgren Lovén στις Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016
Δημοσιεύτηκε από Anja Ringgren Lovén στις Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Δημοφιλή