Το παρασκήνιο των αποφάσεων Μητσοτάκη: Από τη Λάρισα στις Καμάρες Ηρακλείου, μια ...διαγραφή δρόμος

Το παρασκήνιο των αποφάσεων Μητσοτάκη: Από τη Λάρισα στις Καμάρες Ηρακλείου, μια ...διαγραφή δρόμος
Eurokinissi

Η επόμενη μέρα των παραιτήσεων και των διαγραφών σε ΝΔ και ΟΝΝΕΔ βρίσκουν τους γαλάζιους νεολαίους χωρίς ηγεσία αλλά και χωρίς στέγη και φέρνουν στη θέση του γραμματέα του κόμματος τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος - για την ώρα - φαίνεται πως θα είναι και ο μοναδικός υποψήφιος στο Συνέδριο το προσεχές Σαββατοκύριακο όπου και αναμένεται να πάρει το χρίσμα και επισήμως.

Από την επόμενη κιόλας της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ είχε διαφανεί οτι ο Λευτερης Αυγενάκης θα ήταν ο εκλεκτός του νέου προέδρου για τη θέση του γραμματέα του κόμματος.

Γεννημένος στο χωριό Καμάρες λίγο έξω από το Ηράκλειο Κρήτης, ο κ.Αυγενάκης με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στις 13 Ιανουαρίου 2016, τοποθετείται αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας με βασικό στόχο την ανασύνταξη του κόμματος και ορίζεται σύνδεσμος του Κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ήταν το πρώτο σαφές μήνυμα ότι ο μέχρι πρότινος γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος δεν απολάμβανε της εμπιστοσύνης της νέας ηγεσίας και ουσιαστικά ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για αυτόν.

Λίγες ημέρες αργότερα, όταν ο κ.Μητσοτάκης ανακοίνωνε την διεξαγωγή του Συνεδρίου του Απριλίου ο ίδιος δήλωνε ότι «κλείνει ο κύκλος του στη θέση του γραμματέα του κόμματος».

Για τον πρόεδρο της ΝΔ φαίνεται όμως πως αυτός ο κύκλος είχε κλείσει εδώ και καιρό μετά το προ μηνών εκλογικό φιάσκο για την ανάδειξη αρχηγού στο κόμμα, αλλά κυρίως τα όσα συνέβησαν στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και το νέο φιάσκο με τη μη εκλογή συνέδρων.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από νωρίς χθες το πρωί άρχισαν να φτάνουν οι πρώτες πληροφορίες που έφεραν τον Κυριάκο Μητσοτάκη έτοιμο να ζητήσει τις παραιτήσεις τόσο του Ανδρέα Παπαμιμίκου όσο και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, με τον μέχρι πρότινος γραμματέα του κόμματος να προετοιμάζει την δική του απάντηση με έκτακτη συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα των δημοσιογράφων στο κτίριο της Συγγρού.

Αργά το απόγευμα, όταν πια ο πρόεδρος της ΝΔ είχε πάρει τις αποφάσεις του, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ανακοίνωσε ο ίδιος την απόφαση παραίτησης από γραμματέας και μέλος της ΝΔ στην είσοδο των γραφείων του κόμματος και όχι στην μεγάλη αίθουσα, αφού οι συνεργάτες του κ.Μητσοτάκη του απαγόρευσαν να προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

Η ανακοίνωση διαγραφής του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη που ακολούθησε ήταν απλώς η ολοκλήρωση ενός προδιαγεγραμμένου διαζυγίου.

Εκ των πραγμάτων τα βλέμματα στρέφονται στο επικείμενο Συνέδριο και στον αντίκτυπο που θα έχουν οι τελευταίες εξελίξεις στο κλίμα αλλά και στους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν.

Με την ΟΝΝΕΔ για πρώτη φορά στην ιστορία της γαλάζιας παράταξης να μην εκπροσωπείται σε συνέδριο του κόμματος, πολλοί εκτιμούν ότι «κερδισμένος» βγαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη στιγμή που τα ερείσματά του στους 400 νεολαίους συνέδρους ήταν σχεδόν μηδαμινά, ενώ από την άλλη, προχωρά και σε μια επίδειξη πυγμής απέναντι σε όσους απεργάζονται σχέδια εσωτερικής αμφισβήτησής του.

Δημοφιλή