Επιστήμονες υποδεικνύουν το ανδρικό χαρακτηριστικό που γοητεύει περισσότερο τις γυναίκες

Επιστήμονες υποδεικνύουν το ανδρικό χαρακτηριστικό που γοητεύει περισσότερο τις γυναίκες
Close-up of beautiful young shirtless couple hugging while woman looking over shoulder of her boyfriend
g-stockstudio via Getty Images
Close-up of beautiful young shirtless couple hugging while woman looking over shoulder of her boyfriend

Η αναζήτηση για «αυτό που θέλουν οι γυναίκες» είναι ένα φαινόμενο σχεδόν τόσο παλιό όσο οι οργανωμένες ανθρώπινες κοινωνίες- και η αλήθεια είναι ότι, όσες έρευνες και αν γίνουν, σε όσα «εμπειρικά» συμπεράσματα και αν καταλήξει κανείς, είναι μάλλον αδύνατον να μιλήσει κανείς με απόλυτη σοβαρότητα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως οι προσπάθειες σταματούν: Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα στο Τσάπελ Χιλ και του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο υποδεικνύουν ένα χαρακτηριστικό που, όπως διαπιστώνουν, είναι το πλέον γοητευτικό/ ελκυστικό σε έναν άνδρα για τις γυναίκες- και φαίνεται να είναι η δυνατότητα να αφηγείται κανείς μια ιστορία («storytelling», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά).

Αναλυτικότερα, τρεις μελέτες εξέτασαν τις διαφορές μεταξύ των φύλων όσον αφορά στη δυνατότητα αφήγησης ιστοριών σε σχέση με την ελκυστικότητα ενός ατόμου. Στην πρώτη μελέτη, δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με την αφηγηματική ικανότητα ενός πιθανού συντρόφου. Στη δεύτερη μελέτη, οι συμμετέχοντες διάβασαν μια καλή ή κακή ιστορία που είχε γραφτεί από έναν πιθανό σύντροφο. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι εκτιμήσεις των γυναικών για την ελκυστικότητα (μακροπρόθεσμα) των ανδρών ήταν θετικότερες για τους καλούς αφηγητές. Ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε να επηρεάζει αντίστοιχα την αντίληψη των ανδρών για τις γυναίκες. Η τρίτη μελέτη έδειξε πως η επίδραση της αφηγηματικής δυνατότητας όσον αφορά στη μακροπρόθεσμη ελκυστικότητα δείχνει να σχετίζεται με το «status» κάποιου: Η δυνατότητα καλής αφήγησης/ διήγησης ιστοριών φαίνεται να αυξάνει το status, βοηθώντας έτσι τους άνδρες να προσελκύουν περισσότερες συντρόφους.