Η Αναστασία Κορινθίου παρουσίασε το νέο της βιβλίο «Φλόγες στον Παράδεισο»

Η Αναστασία Κορινθίου παρουσίασε το νέο της βιβλίο «Φλόγες στον Παράδεισο»

Στον ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο, «Μαγεμένο Αυλό», το ιστορικό στέκι του Μάνου Χατζηδάκι, έγινε η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Κορινθίου, «Φλόγες στον Παράδεισο».

Το νέο της μυθιστόρημα κυκλοφορεί από την Εμπειρία Εκδοτική και τελεί υπό την αιγίδα της Unesco Νήσων και Πειραιώς. Η γνωστή από τα best sellers της συγγραφέας, βραβεύτηκε για την συνολική προσφορά της στην λογοτεχνία αλλά και για την πολύτιμη παρέμβαση της το 2014, που έσωσε κυριολεκτικά από την αυτοκτονία έναν απεγνωσμένο 41χρονο. Η βραδιά θύμιζε περισσότερο σύναξη αγαπημένων φίλων και είναι χαρακτηριστικό ότι ταξίδεψαν πολλοί αναγνώστες της από την Ρόδο για να την τιμήσουν.

Με πολύ συγκινητικά λόγια μίλησε για την Αναστασία η πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος, Νατάσα Ράγιου, τονίζοντας την αυθεντικότητα της φίλης της, όπως την αποκάλεσε, και συνονόματής της.

«Όταν την συνάντησα πρώτη φορά σκέφτηκα, δεν μπορεί να είναι αληθινή. Πολλή αγάπη, πολλή καλοσύνη, πολύ φως. Στην πορεία την τσέκαρα πολλές φορές. Η Αναστασία είναι αυτό ακριβώς που βλέπετε. Σε μια εποχή που φαίνεται απίστευτο να υπάρχουν ανθρωποι σαν αυτή, εκείνη κυκλοφορεί ανάμεσα μας και σκορπά το φως της».

Ο ηθοποιός Σταμάτης Τζελέπης , ο Στράτος Τζώρτζογλου, η Χριστίνα Πάγκαλη, η φίλη της από την Σύμη, Δικαία Μαραβέλια, η εκδότρια της Μαρία Καρβέλα αλλά και η εκπρόσωπος της Unesco, Γεωργία Τσικούρη, μίλησαν με ενθουσιασμό για την Αναστασία Κορινθίου και το νέο της ξεκίνημα στην πρωτεύουσα.

«Ήμουν σίγουρος ότι θα τα κατάφερνε. Την ήξερα σαν νεράιδα της Ρόδου. Ήρθα Αθήνα, μου είπε την μια μέρα, και την επόμενη είχε ξεκινήσει τηλέοραση, ραδιόφωνο, είχε δουλειά σε μεγάλο Εκδοτικό Όμιλο, έβγαζε βιβλίο και έγραφε σενάριο για ταινία. Νίκησες την αδηφάγα Αθήνα, Αναστασία. Καλοσώρισες», είπε ο Σταματής Τζελέπης στο ξεκίνημα της βραδιάς ενώ αποσπάσματα του βιβλίου με την συνοδεία πιάνου διάβασαν οι ηθοποιοί Αθηνά Δόμβρου και Σταυρίνα Πρεβεδόρου.

Με την φωνή της ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους η Ροδίτισσα Εμμανουέλα Χούλη ενώ ο ιδιοκτήτης του «Μαγεμένου Aυλού» ανακοίνωσε πως ήταν από τις πιο επιτυχημένες παρουσιάσεις που έγιναν ποτέ στον χώρο του. Τη χαρά της Αναστασίας τίμησαν, πέρα από τους αναγνώστες και φίλους της, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, ο Θάνος Τζήμερος, ηθοποιοί όπως η Δήμητρα Παπαδήμα, δημοσιογράφοι όπως οι Γιάννης Βίτσας, Μαίρη Αυγερινοπούλου, Μένιος Σακελλαρόπουλος, Αθηνά Ζαχαράκη, Γιώτα Βαζούρα, Θάνος Κλωνόπουλος, συγγραφείς όπως οι Δήμητρα Ιωάννου, Σίσυ Θεοφανοπούλου, Αδαμαντίνη Κουμιώτη , Αγγελική Συρρή, Έλσα Φαραζή, Γιώργος Τζιτζικάκης, Γιώτα Στεφάνου, Άρης Σφακιανάκης , Ελευθερία Κρικέλη και Βιολέτα Κουμπή.

Η συγγραφέας εδώ και δέκα μήνες ζει μόνιμα με τα παιδιά της στην Αθήνα και μάλιστα η μεγαλύτερη κόρης της, Αγγελική, είχε και τον συντονισμό της βραδιάς. Η ίδια η Αναστασία συγκίνησε ολοφάνερα όλο τον κόσμο όταν αναφέρθηκε στην επιστροφή στον εκδοτικό της σπίτι, την Εμπειρία Εκδοτική, τονίζοντας την εμπιστοσύνη στους εκδότες της, αδελφούς Σμυρνιωτάκη, αλλά και την Μαρία Καρβέλα.