Το SolidarityNow Refugee Team τρέχει χιλιόμετρα αλληλεγγύης στον Κλασικό Μαραθώνιο 2016

Το SolidarityNow Refugee Team τρέχει χιλιόμετρα αλληλεγγύης στον Κλασικό Μαραθώνιο 2016
SolidarityNow Refugee Team

Το SolidarityNow μετέχει στον αγώνα δρόμου των 5χλμ. του φετινού Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών, με την 1η Ομάδα Προσφύγων στην ιστορία του θεσμού, την οποία απαρτίζουν συνολικά 15 πρόσφυγες ωφελούμενοι των προγραμμάτων στέγασης της οργάνωσης. Το #SolidarityNow_Refugee_Team, μαζί με τους προπονητές του, μέσα από τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, θα στείλει φέτος το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και ειρηνικής συνύπαρξης.

Μήνυμα για παγκόσμια αλληλεγγύη

«Για όλους εμάς που φύγαμε από τη χώρα μας κυνηγημένοι από πολέμους και διώξεις, και βρήκαμε στην Ελλάδα τη φιλοξενία και τη βοήθεια από συνανθρώπους μας, με τη συμμετοχή μας στο Μαραθώνιο της Αθήνας, θέλουμε να περάσουμε σήμερα το μήνυμα της παγκόσμιας αλληλεγγύης -ιδίως στις μέρες μας που δοκιμάζεται τόσο- καθώς και το μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης. Έχουμε ζήσει το δράμα του πολέμου που δυστυχώς συνεχίζουν να ζουν οι δικοί μας άνθρωποι που έμειναν πίσω. Είναι υποχρέωση όσων από εμάς τα κατάφεραν, να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης προς τους παγκόσμιους ηγέτες - μη μας ξεχνάτε!», δηλώνει σύσσωμο το SolidarityNow Refugee Team.

Οι πρόσφυγες που θα λάβουν μέρος στον αγώνα είναι Συριακής καταγωγής και φιλοξενούνται προσωρινά στις δομές στέγασης του SolidarityNow, στο πλαίσιο του προγράμματος Στέγασης & Φιλοξενίας που υλοποιείται με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας και τη χρηματοδότηση της ΕΕ. Όλοι τους είναι αιτούντες άσυλο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μετεγκατασταθούν στην ευρωπαϊκή χώρα προορισμού τους ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή.

Ο ιστορικός αγώνας της Αθήνας, το μέσο για τη νίκη κατά των διακρίσεων

«Τρέχω φυσικά για να νικήσω, και αν το καταφέρω θα είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου, αλλά και που κάποιος από τη Συρία θα έχει διακριθεί στον αγώνα αυτό!", Νούρι.

«Αγωνίζομαι και κάνω προπονήσεις για να ξεχνιέμαι και νομίζω ο αθλητισμός βοηθάει σε αυτό. Είναι πολύ σπουδαίο που η ομάδα μας έχει αθλητές από τη Συρία με Έλληνες προπονητές. Αυτός ο αγώνας έχει ένα ειδικό βάρος παραπάνω καθώς είναι τόσο ιστορικός!», Αμπντάλα.

«Ελπίζω ότι με τη συμμετοχή μου στο Μαραθώνιο, μπορώ να ενθαρρύνω τον λαό της Συρίας να μην απελπίζεται, αλλά και να δείξω στους Έλληνες ότι οι πρόσφυγες δεν είναι κακοί. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Είμαστε όλοι ένα», Νόρι.

Το απόγευμα της Κυριακής 13 Νοεμβρίου, ο Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα στείλει ένα πρόσθετο μήνυμα μέσω της 1ης Ομάδας Προσφύγων, για τη συνύπαρξη, την ανθρωπιά, τη συμμετοχή, την ισότητα.

Δημοφιλή