Μια «πουτάνα του Νότου» απαντά στις προσβολές Ντάισελμπλουμ. Η ανάρτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου

Μια «πουτάνα του Νότου» απαντά στις προσβολές Ντάισελμπλουμ. Η ανάρτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου
sooc

Την πιο αιχμηρή απάντηση στον Γερούν Ντάισελμπλουμ και στις προσβλητικές από κάθε άποψη δηλώσεις του, έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως αναπληρώτρια Υπουργός Παιδεία, Σία Αναγνωστοπούλου.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, υπογράφει ως «πουτάνα του Νότου» θέλοντας να αναδείξει και την σεξιστική-μεταξύ άλλων- χροιά των δηλώσεων του προέδρου του Eurogroup και παράλληλα προτεινει την υπογραφή κοινής διακήρυξης κατά των επίμαχων δηλώσεων και του Ολλανδού πολιτικού, με σκοπό να αποσταλεί στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής στη Ρώμη.

«Η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής, της ισότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά δια στόματος Ντάισελμπλούμ. Οι Νότιοι φάγανε τα λεφτά στις γυναίκες και το αλκοόλ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι η πολιτική διεξάγεται με όρους πολιτισμικών χαρακτηριστικών; Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχουν πολιτικές, υπάρχουν οι "Νότιοι" και οι "Βόρειοι" (κατά το χριστιανοί-μουσουλμάνοι). Ότι οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το "λάφυρο" των απολίτιστων Νότιων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες "λάφυρο"). Ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ "πουτάνες" (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους);

Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της. Καλώ τις "πουτάνες" γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις "πουτάνες" του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι "γυναικεία" υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη.

Μία "πουτάνα" του Νότου»

Δημοφιλή