Eλλάδα

Η ένταση και η κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, «χρυσή ευκαιρία» για την Ομογένεια στις ΗΠΑ

Αλέξανδρος Στεφανόπουλος | Δημοσιεύθηκε 28.05.2017
Αλέξανδρος Στεφανόπουλος

Εν τούτοις, όσα έχουν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μεταξύ ΗΠΑ - Τουρκίας, ξεπερνώντας το απλό διπλωματικό επεισόδιο, αποτελούν μια ακόμα αιτία, παράλληλα με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό αλλά και την επικρατούσα (με άγνωστη κατάληξη) ένταση στο Αιγαίο, και είναι μια πρώτης τάξεως «χρυσή ευκαιρία» για επανεκκίνηση και ουσιαστική επαναδραστηριοποίηση της Ελληνοκυπριακής ομάδος στην Ουάσιγκτον.

Στην Ελλάδα εξουδετερώθηκε ο «τρομοφάκελος» που προορίζονταν για ιταλικό οίκο αξιολόγησης

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 28.05.2017

Ένας από τους 8 παγιδευμένους με εκρηκτικά φακέλους, που είχαν εντοπιστεί από την ...

Handelsblatt: Τουριστική έκρηξη στην Ελλάδα

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 28.05.2017

Ρεκόρ αναμένεται στον τουρισμό για φέτος στην Ελλάδα, η οποία προσελκύει ιδίως το...

Ιατρική χρήση της κάνναβης: Τα παραλειπόμενα ενός (μη) διαλόγου

Κώστας Τυρογιάννης | Δημοσιεύθηκε 28.05.2017
Κώστας Τυρογιάννης

Δεδομένου ότι, κατά τη γνώμη μας, όλες οι πιο πάνω Εκθέσεις συγκλίνουν ως προς τα συμπεράσματά τους, τόσο στις θετικές συνέπειες της ιατρικής χρήσης της κάνναβης σε συγκεκριμένες ασθένειες, όσο και στις αρνητικές παρενέργειές της, καθώς και στην ανάγκη προστασίας από καταστρατήγηση ή κατάχρηση, κατ' αρχήν διαπιστώνουμε τις διαφορετικές θέσεις των ελληνικών κομμάτων, οι οποίες ποικίλουν ανάλογα με το εκλογικό ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται.

Αισιόδοξος για συμφωνία σχετικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου εκφράζει ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 27.05.2017

Την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου στον ενεργειακό τομέα,...

Πλήγμα για τον νομικό πολιτισμό μας η έλλειψη πρόσβασης των ανθρώπων στη διαδικασία ασύλου

Ειρήνη Βλάχου | Δημοσιεύθηκε 27.05.2017
Ειρήνη Βλάχου

Κάποιοι αναμένουν απλώς την επιστροφή τους στην Τουρκία ως ασφαλή τρίτη χώρα, σύμφωνα με τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, αρκετοί φεύγουν παράνομα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες με διακινητές που ζητούν τεράστια χρηματικά ποσά με την ελπίδα ότι κάτι θα γίνει εκεί που θα βρεθούν, ενώ κάποιοι απλώς αναχωρούν για την Αθήνα και γενικά την ενδοχώρα με την ίδια ελπίδα. Άλλοι πάλι, χωρίς ελπίδα, αυτοπυρπολούνται ή κατεβαίνουν σε απεργία πείνας, ως ύστατη προσπάθεια ν' ακουστούν.

Handelsblatt: Τα 5 πιθανά πακέτα του ESM για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

HuffPost Greece | Νewsrοοm | Δημοσιεύθηκε 27.05.2017

Τα πέντε πιθανά πακέτα για τις ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους τα οποία εξετάζει...

SZ: Μεμονωμένα συμφέροντα των δανειστών καθυστερούν την καταβολή των δόσεων και την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα

HuffPost Greece | Νewsrοοm | Δημοσιεύθηκε 27.05.2017

Πολλοί οι έπαινοι στο Eurogroup για την Ελλάδα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο από τον Πιερ ...

Εκπαιδεύοντας τα φαντάσματα της Μεταπολίτευσης

Νίκος Άγουρος | Δημοσιεύθηκε 26.05.2017
Νίκος Άγουρος

Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου δημιουργεί πολλά ερωτήματα, κυρίως αστυνομικά. Παράλληλα, όμως, έρχεται να δοκιμάσει την κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο ως προς την θέση τους απέναντι στη διαχρονική πολιτική βία που εξακολουθεί να ανατροφοδοτείται ως τμήμα της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας. Δυστυχώς, ο μηχανισμός της δυαδικής λογικής που προπαγανδίζει η πολιτική βία όχι μόνο είναι εύκολο να στρατολογήσει τους πολέμιους της, σχεδόν το επιδιώκει.

Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι σπουδαίο έθνος και οφείλουμε να την σεβόμαστε

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 26.05.2017

«Τιμώ το θάρρος και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρ...

Η ρήξη ως αντιπρόταση στην πολιτική συναίνεση

Σταύρος Μαλκίδης | Δημοσιεύθηκε 26.05.2017
Σταύρος Μαλκίδης

Οι προσπάθειες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια για την απαλλαγή από το κομματικό κράτος, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την επούλωση των πληγών του νεποτισμού, της ατιμωρησίας και της διαφθοράς καταδεικνύουν σε πρώτο επίπεδο διαχειριστική ανεπάρκεια από την μεγάλη πλειοψηφία των κυβερνώντων, με ελάχιστες εξαιρέσεις ανίκανες να αντιστρέψουν την γενική εικόνα.

Με την πλάτη στον τοίχο

Μαριάννα Σκυλακάκη | Δημοσιεύθηκε 26.05.2017
Μαριάννα Σκυλακάκη

Ως Ελλάδα είχαμε τρία πράγματα στα οποία μπορούσαμε μέχρι τώρα να βασιστούμε διαπραγματευτικά. Πρώτον, το γεγονός ότι μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, με πολλά αγκομαχητά και με έναν εφιαλτικά υφεσιακό συνδυασμό μέτρων, περάσαμε τελικά το πακέτο που ήθελαν οι δανειστές από τη Βουλή. Δεύτερον, το γεγονός ότι το ΔΝΤ πίεζε -για τους δικούς του λόγους- να πάρουμε κάτι σε σχέση με το χρέος. Και τέλος, το γεγονός ότι η Γερμανία, η οποία δεν ήθελε να ακούσει για το χρέος, ήταν πιθανό να βάλει λίγο νερό στο κρασί της προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ.

Σύλληψη 54χρονου Έλληνα στη Θεσσαλονίκη για απάτες 2,2 εκατ. ευρώ στη Γερμανία: Τι πουλούσε στα θύματά του

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 26.05.2017

Απάτες ύψους 2,2 εκατ. ευρώ φέρεται να τέλεσε στη Γερμανία 54χρονος Έλληνας, ο οποίος...

ΔΝΤ: H Eλλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς ελάφρυνση του χρέους

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 26.05.2017

«Δεν προκύπτει από κάπου ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς αισθητή ε...

Θρυμματισμένη γενιά

Σωτήρης Καμενόπουλος | Δημοσιεύθηκε 25.05.2017
Σωτήρης Καμενόπουλος

Ας ξεκαθαριστεί: χωρίς την παρουσία της επιχειρηματικότητας κοινωνικός πλούτος δεν παράγεται. Η αποβιομηχάνιση της χώρας, λοιπόν, αποτέλεσε αυτονόητο επακόλουθο: η χειραφετημένη πρώτη-μετά-τη-μεταπολίτευση-γενιά είχε αποκτήσει τη δυνατότητα, μέσω των αντιπαραγωγικών επιδοτήσεων, να στέλνει σωρηδόν τα παιδιά της (τις δεύτερες και υστερότερες γενιές Ελλήνων μετά τη μεταπολίτευση) στο εξωτερικό να σπουδάσουν. Να αποκτήσουν ένα master από ξένο πανεπιστήμιο, όμως όχι γιατί πραγματικά ποθούσαν το αντικείμενο, αλλά για το κοινωνικό στάτους που θα αποκτούσαν. Για το image.

Ναι ή όχι στην εξόρυξη των ελληνικών σπάνιων γαιών;

Παναγιώτης Βεργούλης | Δημοσιεύθηκε 25.05.2017
Παναγιώτης Βεργούλης

Το 2014 για πρώτη φορά στη χώρα μας διεξήχθη μια έρευνα σχετικά με την κοινωνική αποδοχή της εκμετάλλευσης των ελληνικών κοιτασμάτων σπάνιων γαιών του Στρυμονικού Κόλπου. Στην έρευνα συμμετείχαν 500 άνθρωποι, που επιλέχθηκαν τυχαία από ολόκληρη την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα καθώς έδειξαν ότι οι Έλληνες, στην πλειοψηφία τους, δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι σχετικά με τις σπάνιες γαίες και μάλιστα οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ούτε καν περί τίνος πρόκειται.

Πρώην αρχισυντάκτης τουρκικού περιοδικού συνελήφθη προσπαθώντας να διαφύγει στην Ελλάδα

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 25.05.2017

Ο αρχισυντάκτης ενός τουρκικού ενημερωτικού περιοδικού το οποίο έχει κλείσει, ο ο...

Ψάχνοντας για το θαύμα

Σωτήρης Βαλάρης | Δημοσιεύθηκε 25.05.2017
Σωτήρης Βαλάρης

Σε αυτά τα εφτά χρόνια μείναμε ίδιοι. Οι ίδιοι Έλληνες. Η κρίση δε μας έκανε καλύτερους. Τουναντίον, μας συνεπήρε η άποψη ότι «κρίση είναι δε μπορούμε να κάνουμε κάτι». Γίναμε χειρότεροι, ο ένας προσπαθεί να ρίξει τα βαρίδια στον άλλον. Όλοι επιρρίπτουν ευθύνες, κανένας δεν τις παίρνει πάνω του. Και οι πολίτες έρμαια του κάθε Μεσσία, αριστερού ή δεξιού. Ήρθε η κάρα της Αγίας Ελένης. Όλοι έτρεξαν να προσκυνήσουν. Πολιτικά πρόσωπα, κυβερνώντες, πρόσωπα του παρασκηνίου. Όλοι περιμένουν να τους βοηθήσει το Θείο. Δε μπορούμε εμείς, μπορούν οι ανώτερες δυνάμεις, οι υπερφυσικές.

Politically (In)correct

Χρήστος Ζιώγας | Δημοσιεύθηκε 25.05.2017
Χρήστος Ζιώγας

Η χειροδικία μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου σε βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης από «συνάδελφό» του, έστω και αν προέρχεται από κόμμα που διακηρυγμένα αντιτίθεται στον κοινοβουλευτισμό και τελώντας υπό καθεστώς περιοριστικών μέτρων, δηλοί τον διευρυμένο ρόλο της βίας στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι και μάλλον αποτελεί ένας από τους λόγους που εκπροσωπείται το συγκεκριμένο κόμμα στην Βουλή. Φυσικά ο δημόσιος λόγος ήταν διακηρυκτικά καταδικαστικός για τη συγκεκριμένη πράξη.

Στην πρώτη δεκάδα η Ελλάδα με τις χώρες που κινδυνεύουν από τσουνάμι

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 25.05.2017

Ένας στους τρεις ανθρώπους στον πλανήτη μας είναι εκτεθειμένος στον κίνδυνο σεισ...

Σκάνδαλο ετών 70, ονόματι ΟΑΣΘ

Ζωή Διδίλη | Δημοσιεύθηκε 24.05.2017
Ζωή Διδίλη

Τι χειρότερο μπορεί να συμβεί; Να ανέβουν τα κόμιστρα σε ύψη δυσθεώρητα; Να γίνουν απρόσιτα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το μόνο αστικό (δημόσιο) μέσο που διαθέτουν οι άνθρωποι της Θεσσαλονίκης για να κινούνται; Αυτή ήταν η πρόταση του Υπουργού Υποδομών Χ. Σπίρτζη, που προέβλεπε τη μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 29% και την αύξηση της τιμής του κανονικού εισιτηρίου στα 1.30 ευρώ. Ποιο το νόημα όμως;

Ο Σόιμπλε δημιουργεί ιστορία, εμείς την γράφουμε

Ιάκωβος-Αντώνιος Αρμάος | Δημοσιεύθηκε 24.05.2017
Ιάκωβος-Αντώνιος Αρμάος

Σ' αυτή την κατάσταση η πολιτική μοιάζει συνέχεια να αποδυναμώνεται. Και το πολιτικό σύστημα αρέσκεται να βρίσκει ένα κοινό εχθρό παρά να βρίσκει βιώσιμες, πρακτικές κι αξιόπιστες λύσεις. Το πρόβλημα δεν είναι ο εχθρός. Ούτε καν ότι δεν υπάρχει συνειδητοποίηση ότι στην πράξη δεν υπάρχει εσωτερική κατανάλωση. Ό,τι λέμε μέσα (στην πατρίδα μας) το λέμε ταυτόχρονα κι έξω (στο παγκόσμιο χωριό). Το πρόβλημα είναι γιατί δεν υπάρχει κατανόηση ότι πρωτίστως αυτό που μας λένε οι σύμμαχοι, δανειστές, ο Σόιμπλε εάν θέλετε, είναι απλά «δεν σας εμπιστευόμαστε», «δεν σας πιστεύουμε».

Τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου κατά την εκδήλωση μνήμης του σμηναγού Κ. Ηλιάκη

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 23.05.2017

«H Τουρκία παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο, μη σεβόμενη ακόμα και αυτό που σέβον...

O Σόιμπλε αισιοδοξεί ότι θα υπάρξει συμφωνία με το ΔΝΤ στις 15 Ιουνίου

HuffPost Greece | Νewsrοοm | Δημοσιεύθηκε 23.05.2017

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμά ότι παρά την αποτυχία ...

Θάνος Καμπύλης

Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών: Πώς θα γίνει η ιδιωτική πρωτοβουλία η πυξίδα για την ανάκαμψη

HuffingtonPost.com | Θάνος Καμπύλης | Δημοσιεύθηκε 23.05.2017

«Το μεγάλο πρόβλημα ξεκινά μόλις αρχίζεις να το συνηθίζεις. 7 αδιέξοδα χρόνια κρίσ...