Eλλάδα

Πιλότοι από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον «Ηνίοχο 2017»

HuffPost Greece | Κώστας Μαυραγάνης | Δημοσιεύθηκε 28.03.2017

Σύνθετες αεροπορικές επιχειρήσεις σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών περιλαμβάνε...

Η δεύτερη αξιολόγηση το πρώτο τεστ μετά τα ωραία λόγια της Ρώμης

Δημήτρης Χρήστου | Δημοσιεύθηκε 28.03.2017
Δημήτρης Χρήστου

Και να που βρισκόμαστε στο παραπέντε και αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις στην πράξη, τότε και το κείμενο της Ρώμης θα μείνει κενό γράμμα. Την κύρια ευθύνη της επιστροφής στην κανονικότητα, την έχουν η Γερμανία και η Γαλλία, καθώς με δική τους εκμεταλλευτική σκόπευση και ανοχή, η Ένωση πλέει ολοταχώς προς τα βράχια. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα των ιδρυτικών αρχών και αξιών των κοινών κανόνων και του συναγωνισμού επί ίσοις όροις;

Brain drain: Η Ελλάδα ξαναγίνεται κόσμος

Γιώργος Στείρης | Δημοσιεύθηκε 28.03.2017
Γιώργος Στείρης

Και τότε ήλθε η κρίση. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες άρχισαν να μεταναστεύουν επειδή μπορούσαν, επειδή είχαν προσόντα, όχι αυτή τη φορά ως γκασταρμπάιτερ. Μορφωμένοι και κοσμοπολίτες καταλαμβάνουν συχνότατα επίζηλες θέσεις στις χώρες υποδοχής τους. Επιβάλλονται στις κοινωνίες τους με τη γνώση και τις ικανότητές τους. Εξάγουν μια Ελλάδα της δημιουργίας, που το ελλαδικό κράτος έπνιγε. Που δεν μπορούσε να αντέξει. Η Ελλάδα, μετά το 1950, αποφάσισε να δημιουργήσει τόσους πολλούς επιστήμονες και επαγγελματίες που αδυνατούσε να απορροφήσει και αξιοποιήσει.

Die Welt: 70% πάνω ο ελληνικός τουρισμός το καλοκαίρι

HuffPost Greece | Νewsrοοm | Δημοσιεύθηκε 28.03.2017

Το ρεκόρ Γερμανών τουριστών που αναμένονται φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα, oι φόβ...

Σχόλιο Τούρκου δημοσιογράφου για έντονη κινητικότητα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 27.03.2017

Μια ανάρτηση στο Τwitter του αυτοεξόριστου τούρκου δημοσιογράφου, Αμπντουλάχ Μποζκο...

Έως και 5 φορές περισσότερες προκρατήσεις Ρώσων τουριστών για Ελλάδα και Κύπρο

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 27.03.2017

Ούριος είναι ο άνεμος που πνέει από την Ρωσία για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς οι π...

Τι είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας και γιατί ιδρύθηκε

Πέτρος Καψάσκης | Δημοσιεύθηκε 27.03.2017
Πέτρος Καψάσκης

Με την Πολιτιστική Διπλωματία, η εξωτερική πολιτική μιας χώρας δεν εξετάζεται μέσα από την ανώδυνη αφήγηση των ιστορικών γεγονότων αντιθέτως, ενδιαφέρει ζωτικά η αποκωδικοποίηση των νοημάτων και των συμβόλων που βρίσκονται μέσα σε αυτά. Η προσπάθεια αυτή αποκτά για πρώτη φορά σάρκα και οστά, μέσα απ' την ίδρυση του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας. Μια ομάδα νέων επιστημόνων, διαπνεόμενη από κοινό όραμα, επιχειρεί την αναβάθμιση του πολιτιστικού χαρακτήρα της χώρας μας με την υποστήριξη αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων απ' το χώρο των Επιστημών, των Τεχνών, της Διπλωματίας και της Άμυνας.

ΔΕΗ: Το φυτίλι τελειώνει

Χρύσανθος Στεφανόπουλος | Δημοσιεύθηκε 27.03.2017
Χρύσανθος Στεφανόπουλος

Η ΔΕΗ αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία, κατέχει περίπου το 90% του μεριδίου της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με τζίρο το 2015 στα 5,7 δισ. ευρώ. Αποτέλεσε για πολλές δεκαετίες ένα κρατικό καθετοποιημένο μονοπώλιο και διαθέτει την αποκλειστική χρήση των υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών αποθεμάτων της χώρας. Το 2015 απασχολούσε άνω των 18.000 υπαλλήλων, ενώ τις καλές εποχές του παρελθόντος είχε φτάσει να απασχολεί 28.000 άτομα. Μια τέτοια εταιρεία θα ανέμενε κανείς να είναι ιδιαίτερα εύρωστη και πολύ κερδοφόρα. Αντ' αυτού, η ΔΕΗ το 2015 εμφάνισε ζημιές μετά φόρων 102,5 εκ. ευρώ, ο τραπεζικός δανεισμός της (μακροπρόθεσμος και βραχυπρόθεσμος) ξεπέρασε τα 5,2 δισ.

Η διακριτή μας προσέγγιση

Σπύρος Λίτσας | Δημοσιεύθηκε 27.03.2017
Σπύρος Λίτσας

Ασφαλώς και η διστακτικότητα των Βρυξελλών στο να περάσει σε μια νέα φάση οικονομικοπολιτικής ολοκλήρωσης, οι αργοί ρυθμοί της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας αλλά και η εμμονή της Γερμανίας με τη δημοσιονομική εξυγίανση σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που δεν είναι εξαγωγική ώστε να μπορεί να χρηματοδοτεί την εσωτερική υποτίμηση και την ύφεση παίζουν ρόλο ως προς τη διόγκωση του ελληνικού ζητήματος και τη μετατροπή του σε κομβική κρίση που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στον Τρίτο Κόσμο. Αλλά δεν ευθύνονται ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε η Γερμανία, ούτε πολύ περισσότερο το ΔΝΤ αν τα τεράστια χρηματικά ποσά που δόθηκαν στην Ελλάδα ως επιχορηγήσεις στις δεκαετίες του '80 και του '90 δεν μετατράπηκαν ποτέ σε έργα αγροτικής, ή τεχνολογικής υποδομής.

12 Αγαπημένοι ανοιξιάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα

travelstoriesfromyworld.com | Δημοσιεύθηκε 27.03.2017
travelstoriesfromyworld.com

Έφτασε ο Μάρτιος, ο πρώτος μήνας της άνοιξης και πλέον δεν έχεις δικαιολογίες για να κάθεσαι σπίτι τα Σαββατοκύριακα! Συγκέντρωσα μερικά από τα αγαπημένα μου μέρη εντός Ελλάδας τα οποία πιστεύω πως τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείς.

100 χρόνια ελληνικής ομορφιάς σε ένα βίντεο

HuffPost Greece | Νewsroom | Δημοσιεύθηκε 26.03.2017

Πολλά βίντεο έχουν δει το φως τη δημοσιότητας με τον τίτλο «100 χρόνια ομορφιάς...» τ...

Η λίστα με τα πιο ισχυρά διαβατήρια του κόσμου. Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

HuffPost Greece | Κατερίνα Νανοπούλου | Δημοσιεύθηκε 26.03.2017

Κάθε χρόνο δίνεται στην δημοσιότητα από το Passport Index, η λίστα με τα πιο δυνατά διαβα...

Κοτζιάς: Η πάλη για βιώσιμη λύση του Κυπριακού απαιτεί ενότητα

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 25.03.2017

Στην πάλη για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, Ελλάδα και Κύπρος χρειάζοντα...

Στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης η Ελλάδα προκαλεί την ΕΕ να επιλλέξει το μέλλον 60 χρόνια μετά την ίδρυσή της

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 25.03.2017

Ακριβώς 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, οι 27 αρχηγοί κρατών-μελώ...

Να εξαιρεθεί η χώρα του από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, ζητά ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας

HuffPost Greece | Νewsrοοm | Δημοσιεύθηκε 24.03.2017

Να εξαιρεθεί η Αυστρία από το πρόγραμμα για την μετεγκατάσταση προσφύγων από την ...

Οδεύοντας προς την 16η Απριλίου

Χρήστος Ζιώγας | Δημοσιεύθηκε 24.03.2017
Χρήστος Ζιώγας

Στα πλαίσια της τρέχουσας προεκλογικής εκστρατείας ο Ταγίπ Ερντογάν προβαίνει σε συνεχείς και κλιμακούμενες φραστικές επιθέσεις προς τις δυτικές πρωτεύουσες, ιδίως εκείνες που απαγόρευσαν την τέλεση προεκλογικών συγκεντρώσεων στο έδαφός τους. Η αντι-δυτική ρητορική, η οποία αντιτίθεται των παγιωμένων διπλωματικών πρακτικών, σύσσωμης της τουρκικής κυβέρνησης δεν δύναται να λογίζεται μόνο με ψηφοθηρικούς όρους.

Κοσμοπολίτικο Βερολίνο

Λένα Παγώνη | Δημοσιεύθηκε 24.03.2017
Λένα Παγώνη

Φεύγοντας, λοιπόν, από τους Δελφούς «πετάξαμε» για το Βερολίνο, με αφορμή την ΙΤΒ, Διεθνή Τουριστική Έκθεση, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως, που πραγματοποιείται τέτοια εποχή, στην γερμανική πρωτεύουσα. Η ελληνική παρουσία ήταν πραγματικά έντονη, πολυπληθής. Δικαιολογημένα, άλλωστε, αφού η χώρα μας είναι από τις ωραιότερες του κόσμου, πόλος έλξης τουριστών απ' όλον τον Πλανήτη.

Ας μην προκαλούν τη μνήμη

Βασίλης Πάικος | Δημοσιεύθηκε 24.03.2017
Βασίλης Πάικος

Για την ίδια την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, δεν μπορεί να πει κανείς πολλά. Αν δεν έχει εξειδικευμένη νομική κατάρτιση και, βεβαίως, πρόσβαση στους σχετικούς φακέλους. Αν δεν είναι σε θέση να πει τι ακριβώς αδιάσειστα τεκμήρια ενοχής απαιτούνται για τυχόν καταδίκη, πώς ανιχνεύεται η ύπαρξη «υποκειμενικού δόλου», πώς προσδιορίζονται οι «αμφιβολίες», τι ακριβώς ορίζει, εντέλει, η σχετική νομοθεσία. Και πώς αυτή καθοδηγεί ή και δεσμεύει την τελική απόφαση.

Διακήρυξη της Ρώμης: Προβληματισμός με την Ελλάδα. «Δεν θα της επιτρέψουμε να μας εκβιάσει», δηλώνει Ευρωπαίος διπλωμάτης

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 23.03.2017

Την ελπίδα τους ότι η Ελλάδα, έστω και την τελευταία στιγμή θα εγκαταλείψει τις αν...

Ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει μέσα στην αρένα

Ιάκωβος-Αντώνιος Αρμάος | Δημοσιεύθηκε 23.03.2017
Ιάκωβος-Αντώνιος Αρμάος

Οι προεκλογικές φωνές περί αλλαγής δρόμου, περί μιας άλλης Ευρώπης που εμείς θα κληθούμε να διαμορφώσουμε, δεν ήταν τελικά προεκλογικές υπερβολές. Ολοένα και περισσότερο φαίνεται να είναι πίστη του Πρωθυπουργού. Ότι η χώρα θα αλλάξει όταν αλλάξει ο δυτικός κόσμος, κι ότι η αλλαγή του δυτικού κόσμου θα ξεκινήσει από την Ελλάδα. Υπερβολικός ή όχι στην ανάγνωσή μου, δε σας κρύβω ότι εκεί πιστεύω πλέον ότι κρύβεται η αλήθεια. Σημειολογικά, οι Σύμμαχοί μας δεν άναψαν κόκκινο φως στον Πρωθυπουργό. Και ο Πρωθυπουργός δεν έχει ανάψει πράσινο, όσον αφορά στην οικονομική εφαρμογή.

Περί ευθύνης

Κώστας Θερμογιάννης | Δημοσιεύθηκε 23.03.2017
Κώστας Θερμογιάννης

Στους αρχαίους Έλληνες, ειδικά κατά την περίοδο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, ευθύνη (εύθυνα: ισιώνω κυριολεκτικά, τιμωρώ μεταφορικά) ήταν η θεσμοθετημένη λογοδοσία των αξιωματούχων (σ.σ.: Οι επιφορτισμένοι με την «ευθυγράμμιση» σε περίπτωση παρεκτροπής ήταν οι «Εύθυνοι» ενώ οι ελεγχόμενοι ήταν οι «υπεύθυνοι». Όσοι εξαιρούνταν από τη διαδικασία ήταν οι «ανυπεύθυνοι» ή «ανεύθυνοι»). Πέραν όμως από αυτή, τη θεσμοθετημένη λογοδοσία, η οποία αφορούσε κυρίως ζητήματα οικονομικά, κάθε πολίτης την περίοδο εκείνη είχε μέσα του βαθιά ριζωμένη την έννοια και το καθήκον της πολιτικής ευθύνης.

Φυσικό Αέριο και Κυπριακή Δημοκρατία: Σενάρια και εκτιμήσεις

Ανδρέας Αποστόλου | Δημοσιεύθηκε 23.03.2017
Ανδρέας Αποστόλου

Ένας επίγειος τερματικός σταθμός υγροποίησης (LNG) στην Κύπρο αποτελεί μακράν την καλύτερη επιλογή από οικονομική, γεωπολιτική και στρατηγική άποψη. Τόσο στον τομέα της αυτονομίας, όσο της ασφάλειας και της ευελιξίας (μεταφοράς και αγορών) - εν συγκρίσει με πλωτό σταθμό ή αγωγό/δίκτυο αγωγών - ένα τέτοιο σενάριο θα προσδώσει σημαντικά οφέλη στην κοινωνία (θέσεις εργασίας, βιοτικό επίπεδο, χαμηλότερες τιμές, ενεργειακή αυτάρκεια) και στην ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος-μέλος της ΕΕ.

Στην Καβάλα θα έσφαζαν ζώα με τη βάναυση μέθοδο του εβραϊκού Κοσέρ. Ερωτήματα για το πως δόθηκε

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 23.03.2017

Προσοχή, το βίντεο της PETA καταγράφονται πολύ σκληρές σκηνές από βάναυσες σφαγές ζ...

Από τι κινδυνεύουμε ως κοινωνία;

Σωτήρης Καμενόπουλος | Δημοσιεύθηκε 23.03.2017
Σωτήρης Καμενόπουλος

Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα εμπεριέχει κινδύνους. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Θα πρέπει όμως επιτέλους ως πολίτες να αντιληφθούμε πως το πραγματικό διακύβευμα είναι η διαχείριση των κινδύνων με όρους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Κάθε κίνδυνος εμπεριέχει τις έννοιες της πιθανότητας και της σοβαρότητας. Σε όλα τα παραπάνω παίζει μεγάλο ρόλο η εκτίμηση κινδύνου που πραγματοποιεί, ως άτομο, ο καθένας μας.

Στην Ελλάδα μεταφέρει η μητρική της Vivechrom τη μονάδα παραγωγής που λειτουργούσε στην Τουρκία

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 23.03.2017

Την εμπιστοσύνη της στην ελληνική οικονομία δείχνει εμπράκτως η ολλανδική AkzoNobel, ...