ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/03/2015 17:57 EET | Updated 02/04/2015 13:39 EEST

Ο Βαρουφάκης φωτογραφίζεται για το Paris Match σε όρους απόλυτου αστικού Lifestyle

eurokinissi

Σε μια φωτογράφιση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο απόλυτος ορισμός του Life Style σε αστικά πρότυπα “ενέδωσε” ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και η σύντροφός του Δανάη Στράτου, θυμίζοντας εποχές που αν και όχι τόσο μακρινές σίγουρα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για την Ελλάδα.

Άγνωστο πως, ο υπουργός κατάφερε κάπου μεταξύ διαπραγματεύσεων και υπουργικών συμβουλίων, Βρυξελλών και Αθηνών να “ανοίξει” το σπίτι του όπως συνηθίζουν να κάνουν ζευγάρια της μεγαλοαστικής κοινωνίας, στο γαλλικό περιοδικό Paris Match. Ένα περιοδικό που μεταξύ άλλων ειδικεύεται σε τέτοιου είδους πορτρέτα “μεγάλων” οικογενειών με εκλεπτυσμένο γούστο που αποπνέουν... επιτυχία.

Στις φωτογραφίες μάλιστα, που είναι διαθέσιμες μέσω του πρακτορείου Getty ο Έλληνας υπουργός φαίνεται να απολαμβάνει ιδιαίτερα τη φωτογράφιση στα πρότυπα του “αμερικανικού ονείρου” με μια ευρωπαϊκή πινελιά.

Το ερώτημα βέβαια είναι εάν αυτή η φωτογράφιση θυμίζει τις συστάσεις περί λιτού βίου- που είθισται να συνοδεύεται και από ένα χαμηλό προφίλ- αλλά και εάν αυτό το φωτογραφικό υλικό αλλά και το όλο concept που το συνοδεύει μπορεί να “ταυτιστεί” ο μέσος Έλληνας ο οποίος αναμένει μια δήλωση του κ. Βαρουφάκη για το μέλλον της οικονομίας ή ακόμη και των καταθέσεων του.

Τα ενσταντανέ, το πιάνο και η Ακρόπολη

Μεταξύ των φωτογραφιών που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, το ζεύγος εμφανίζεται στη βεράντα του σπιτιού του με θέα την Ακρόπολη να εκφράζει με αγγίγματα και τρυφερές ματιές τα αισθήματά του αλλά και να γευματίζει με θαλασσινά και ψάρια συνοδεία λευκού κρασιού.

Στα πρότυπα της life style φωτογράφισης ο κ.Βαρουφάκης και η κ. Δανάη Στράτου ποζάρουν ενώ εκείνος κάθεται στο γραφείο του διαβάζοντας το...“National Conflict” και λίγο αργότερα ο υπουργός Οικονομικών δεν παραλείπει να ποζάρει και παίζοντας πιάνο. Προφανώς μόνο για τη φωτογράφιση και άνευ παρτιτούρας.

Ως ήταν αναμενόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησαν αμέσως οι αναρτήσεις και μάλιστα με ποικίλα σχόλια.