Εurovision 2016: To πολιτικό μήνυμα της νικήτριας Ουκρανίας, η Αυστραλία, και o σέξυ Justin Timberlake

Στην Ουκρανία θα ταξιδέψει του χρόνου ο διαγωνισμός της Eurovision για την 62η διοργάνωση, καθώς η Τζαμάλα με το «1944»κατάφερε να αναδειχθεί η νικήτρια της βραδιάς.Το τραγούδι είναι ιδιαίτερα επίκαιρο λόγω της θεματολογίας καθώς μιλά για τον διωγμό των Τατάρων της Κριμαίας από τον Ιωσήφ Στάλιν.

Η Ουκρανία είχε κερδίσει τον διαγωνισμό και το 2004 με την αξέχαστη (για τους ‘Ελληνες τουλάχιστον) Ρουσλάνα.Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι συμμετοχές της Αυστραλίας, της Ρωσίας, της Βουλγαρίας και της Σουηδίας, σε μια διοργάνωση που είχε σύνθημα «Όλοι μαζί» (Come Together).

Η εμφάνιση της Αρμενίας στον τελικό

Eιδική μνεία αξίζει να γίνει στην Αρμενία η οποία έκλεψε καρδιές με την σέξι εμφάνιση της.

Η Κύπρος που κατάφερε να φτάσει στον τελικό του διαγωνισμού με τους Minus One και το «Alter Ego», τελικά κατατάχθηκε στην 21η θέση. Στον τελικό συμμετείχαν 26 χώρες, 24 από την Ευρώπη, το Ισραήλ που συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1973 και από πέρσι συμμετέχει και η Αυστραλία, ενώ δικαίωμα ψήφου είχαν 42 χώρες. Για πρώτη φορά η βραδιά μεταδόθηκε και στις ΗΠΑ από το τηλεοπτικό δίκτυο Logo.

Η συμμετοχή της Αυστραλίας

Ήταν μια χρονιά όλο εκπλήξεις. Εκτός από την συμμετοχή της Αυστραλίας (για 2η συνεχόμενη χρονιά) που παραλίγο να κερδίσει, η εμφάνιση που κέρδισε τις εντυπωσεις ήταν αυτή του Αμερικανό ποπ σταρ Τζάστιν Τίμπερλεϊκ,

Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ στη Eurovision

Φέτος άλλαξε και ο τρόπος που παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αγωνία για το ποιος θα είναι τελικά ο νικητής, κάτι που προκάλεσε μεγάλες γκρίνιες. Αρχικά εμφανίστηκαν οι βαθμοί από ένα έως το 10 των κριτικών επιτροπών και στη συνέχεια ανακοινώθηκε το 12άρι από τις κριτικές επιτροπές.Τέλος οι διοργανωτές πρόσθεσαν τους βαθμούς από την ψηφοφορία των τηλεθεατών, ξεκινώντας από τον διαγωνιζόμενο που συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους και φτάνοντας σ' αυτόν που έλαβε τις περισσότερες ψήφους και με τον τρόπο αυτό αναδείχθηκε ο νικητής. Με βάση την ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών πρώτη αναδείχθηκε η Αυστραλία, ακολούθησαν η Ουκρανία, η Γαλλία, η Μάλτα και η Ρωσία. Όλα όμως άλλαξαν όταν προστέθηκαν οι ψήφοι των τηλεθεατών που διαμόρφωσαν την τελική πεντάδα.

Να η στιγμή που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ