ΔΙΕΘΝΕΣ
22/11/2016 18:03 EET | Updated 22/11/2016 18:03 EET

Ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά επιρρίπτει ο Ακιντζί για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό

ASSOCIATED PRESS
New Turkish Prime Minister Binali Yildirim adjusts his jacket as he arrives for a meeting with the Turkish Cypriot leader Mustafa Akinci at the Turkish Cypriot breakaway northern part of the eastern Mediterranean divided island of Cyprus, Wednesday, June 1, 2016. Yildirim is his first trip in the Turkish Cypriot breakaway part of the island for one-day visit. (AP Photo/Petros Karadjias)

Ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο εδαφικό, επέρριψε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, επιστρέφοντας από το Μον Πελερέν.

Ο κ. Ακιντζί είπε, ότι αν υπάρχει επιθυμία για λύση η διαδικασία δεν τελειώνει, προσθέτοντας ότι αναμένει μια «λογική και θαρραλέα στάση» από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Αναφερόμενος στην πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων, είπε ότι ήταν η δική του θαρραλέα στάση και πρωτοβουλία, που «ανάγκασε», κατά την έκφραση του, την ελληνοκυπριακή πλευρά να ζητήσει διάλειμμα για διαβουλεύσεις με την Ελλάδα και τα κόμματα.

Ο κ. Ακιντζί εξέφρασε την ετοιμότητά του για συνέχιση των διαπραγματεύσεων και είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έπαιρνε από το σχέδιο Ανάν όποια στοιχεία την συνέφεραν και, όταν η τουρκοκυπριακή πλευρά ρωτούσε για στοιχεία που ήταν προς το συμφέρον των Τουρκοκυπρίων, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν απαντούσε.

Υποστήριξε ακόμα ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά έκανε σημαντικά βήματα και εξέφρασε λύπη γιατί, όπως είπε, δεν έγινε το ίδιο από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Επίσης, είπε ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα, συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsoed Post