Η Σάντρα Μπούλοκ είναι από τις σταρ του Χόλιγουντ που υποστηρίζουν τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο της ψυχαγωγίας.
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έδωσε το «παρών» στο CinemaCon με την Νικόλ Κίντμαν για την προώθηση της νέας τους ταινίας, «Practical Magic 2», σίκουελ της πρώτης τους συνεργασίας το 1998, με τίτλο «Practical Magic».
Σχολιάζοντας τα τρέιλερ θαυμαστών τα οποία δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, η Μπούλοκ επεσήμανε ότι «οι επαγγελματίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης πρέπει να αξιοποιήσουν αυτό το νέο κύμα τεχνολογίας».
Συνέχισε λέγοντας ότι, «είναι ήδη εδώ. Πρέπει να το παρατηρήσουμε, να το κατανοήσουμε, να το αποδεχτούμε. Οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε με δημιουργικό και εποικοδομητικό τρόπο και να το κάνουμε σύμμαχό μας. Χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και συνειδητοποιημένοι, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που θα το χρησιμοποιήσουν για κακό και όχι για καλό. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι υπάρχει χώρος για αυτό».
Η συζήτηση γύρω από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στο Χόλιγουντ έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό και εξακολουθεί να αποτελεί ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Αρκετοί προσπαθούν να κατανοήσουν και να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα τεχνολογική εποχή, ενώ πολλοί προειδοποιούν για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.
Με πληροφορίες από Deadline