Συγκλονισμένη είναι η Κύπρος από την άγρια δολοφονία που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (17/10) με θύμα τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καρμιώτισσας, Σταύρο Δημοσθένους.

Η φονική επίθεση έγινε στη Λεμεσό λίγο μετά τις 9 το πρωί έξω από την οικία του 49χρονου επιχειρηματία την ώρα που είχε εισέλθει στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής αστυνομίας, οι δύο δράστες φέρονται να γνώριζαν τις κινήσεις του θύματος. Μόλις ο 49χρονος βγήκε από την πόρτα του σπιτιού του, τον πυροβόλησαν.

Advertisement
Advertisement

Άμεσα ο γιος του επιχείρησε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες καθοδόν προς το νοσοκομείο προκλήθηκε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα το όχημα του Δημοσθένους να ακινητοποιηθεί. Το θύμα φαίνεται να εξέπνευσε εντός του οχήματος.

Διερευνάται αν το φλεγόμενο όχημα στον αυτοκινητόδρομο πλησίον της Γερμασόγιας, σχετίζεται με την υπόθεση.

Στη σκηνή του εγκλήματος βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας, ενώ ο αυτοκινητόδρομος από τον κυκλικό κόμβο Αγίας Φυλάξεως μέχρι τον κυκλικό κόμβο Τροόδους είναι κλειστός.

Μετά τη δολοφονία, οι δράστες διέφυγαν από το σημείο και λίγα χιλιόμετρα μακριά έκαψαν το κλεμμένο βαν. Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για επαγγελματίες εκτελεστές, που πιθανότατα είχαν αναλάβει συμβόλαιο θανάτου για λογαριασμό τρίτων.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει εκτεταμένη επιχείρηση εντοπισμού των δραστών.

Η δολοφονία έχει συγκλονίσει την ποδοσφαιρική και επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου.

Advertisement

Ποιος ήταν ο Σταύρος Δημοσθένους

Ο επιχειρηματίας ήταν ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο του ποδοσφαίρου, με πολυετή παρουσία σε ομάδες της Λεμεσού. Συγκεκριμένα διετέλεσε πρόεδρος της Καρμιώτισσας και του τοπικού Άρη, ενώ έχει υπάρξει και παράγοντας στον Απόλλωνα Λεμεσού κατά το παρελθόν.

Παράλληλα, ήταν γνωστός επιχειρηματίας στην κυπριακή πόλη και ασχολείται με το ποδόσφαιρο για πάρα πολλά χρόνια. Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες είχε βρεθεί στο προσκήνιο για την προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου μετά την παραίτηση του Γιώργου Κούμα, που ήταν ο πρόεδρος της ΚΟΠ, όμως τελικά αποφάσισε να μην συμμετέχει και να μην διεκδικήσει τη θέση.

(με πληροφορίες από Φιλελεύθερο, SigmaLive. dikastiko.gr)

Advertisement