Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Προσθήκη της huffingtonpost.gr στην Google

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 50 τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου σε μια αγορά στην ανατολική Βαγδάτη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην κυρίως σιιτική συνοικία Τζαμίλα, όπου ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του στην είσοδο της κεντρικής λαχαναγοράς αγοράς της Βαγδάτης.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν πλήξει την ιρακινή πρωτεύουσα και άλλες πόλεις της χώρας σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

Την ευθύνη για πολλές από τις επιθέσεις έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο υφίσταται πιέσεις από τον ιρακινό στρατό και τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό στη Μοσούλη.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters)