ΔΙΕΘΝΕΣ
09/05/2018 09:55 EEST

7χρονο κορίτσι δραπετεύει από βαν γεμάτο με παιδιά που είχαν απαχθεί

Ένα κορίτσι 7 ετών κατάφερε να δραπετεύσει από το βαν που την κρατούσαν οι απαγωγείς της μαζί και με άλλα παιδιά που είχαν απαχθεί, από την πόλη Καλουκάν των Φιλιππινών το πρωί της Τρίτης. 

Ο απαγωγέας της μικρής, εμφανίστηκε στο σπίτι της ως φίλος των γονιών της και κατάφερε να την αρπάξει. Το κορίτσι ανέφερε στις Αρχές ότι είδε τουλάχιστον άλλα 9 παιδιά στοιβαγμένα μέσα στο φορτηγάκι των απαγωγέων. 

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, η 7χρονη βρήκε την ευκαιρία να δραπετεύσει όταν ένας από τους τρεις απαγωγείς βγήκε από το βαν χωρίς να κλειδώσει. Για όσο παρέμεινε στο φορτηγό, άκουσε τους εγκληματίες να μιλούν στο τηλέφωνο και να λένε ότι τα παιδιά πρόκειται να πωληθούν. 

Ένας οδηγός μοτοσικλέτας είδε το κορίτσι να κλαίει στο δρόμο και προσφέρθηκε να το παραδώσει στις Αρχές. Οι γονείς της μικρής είχαν καταγγείλει την απαγωγή από την πρώτη στιγμή και κάνουν έκκληση να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα παιδιά του βαν.

Τον τελευταίο καιρό έχουν υπάρξει καταγγελίες και για άλλες απαγωγές παιδιών στη Μανίλα και τα γύρω προάστια και η Αστυνομία ερευνά τα περιστατικά.