Αυστραλία: 14χρονος έσπασε μυστικό κωδικό τεσσάρων επιπέδων σε συλλεκτικό νόμισμα σε 1 ώρα

Δεν υπάρχου απόρρητα μηνύματα στο νόμισμα.
.
.
Royal Australian Mint

Ένα αγόρι,14 ετών, έσπασε τον μυστικό κωδικό τεσσάρων επιπέδων που ήταν αποτυπωμένος σε ένα αναμνηστικό νόμισμα των 50 λεπτών που κυκλοφόρησε από την υπηρεσία κυβερνοασφάλειας και των ξένων πληροφοριών της Αυσραλίας η οποία γιορτάζει την 75η επέτειό της.

Το περιορισμένης έκδοσης αναμνηστικό νόμισμα κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη (1/9 ) σε 50.000 κομμάτια. Το νόμισμα αυτό η υπηρεσία κυβερνοασφάλειας και ξένων πληροφοριών της Αυστραλίας συνεργάστηκε με το Αυστραλιανό νομισματοκοπείο και σχεδίασαν ένα νόμισμα με μυστικό κωδικό τεσσάρων επιπέδων, αναφέρει το Abc.net.au.

Η διευθύντρια του νομισματοκοπείου είπε μάλιστα ότι αν κάποιος σπάσει και τα τέσσερα επίπεδα του κώδικα, «να κάνει αίτηση για δουλειά».

Ένας 14χρονος από την Τασμανία κατάφερε όμως και έσπασε τον κωδικό του νομίσματος «σε λίγο περισσότερο από μία ώρα».

.
.
Royal Australian Mint

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Αυστραλίας αναφέρει: «Η ASD ανέφερε ότι τα τέσσερα διαφορετικά επίπεδα κρυπτογράφησης του νομίσματος ήταν σταδιακά όλο και πιο δύσκολο να λυθούν και ότι θα μπορούσαν να βρεθούν ενδείξεις και στις δύο πλευρές, αλλά η γενική διευθύντρια της ASD Ράσελ Νόμπλε ανέφερε σε μια ομιλία στο Ινστιτούτο Lowy την Παρασκευή ότι ένας 14χρονος τα κατάφερε μέσα σε λίγο περισσότερο από μία ώρα.

«Απλά απίστευτο. Μπορείτε να φανταστείτε να είστε η μαμά του»;

«Ελπίζουμε λοιπόν να τον συναντήσουμε σύντομα… για να τον στρατολογήσουμε…».

Την Παρασκευή αποκάλυψε επίσης ότι υπήρχε και ένα πέμπτο επίπεδο κρυπτογράφησης στο νόμισμα το οποίο δεν είχε σπάσει κανείς ακόμα.

Η Νόμπλε είπε ότι δεν υπάρχου απόρρητα μηνύματα στο νόμισμα, ωστόσο όσοι σπάνε τους κωδικούς μπορούσαν να ανακαλύψουν «μερικά υπέροχα μηνύματα».

Δημοφιλή