Αυστραλία: Μυστήριο με ακέφαλο κροκόδειλο στις ακτές του Κουίνσλαντ

Tο αποτρόπαιο συμβάν έχει μπερδέψει τις αρχές και έχει πυροδοτήσει διάφορες θεωρίες.
Instagram/crocodile_beers

Το μυστήριο με ένα ακέφαλο κροκόδειλο που βρέθηκε σε μια παραλία στο βόρειο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας έχει μπερδέψει τις αρχές και έχει πυροδοτήσει στο διαδίκτυο διάφορες θεωρίες αλλά οι ειδικοί λένε ότι πιθανότατα ένας άνθρωπος αφαίρεσε το κεφάλι του ζώου.

Ο μήκους τεσσάρων μέτρων κροκόδειλος βρέθηκε νεκρός και αποκεφαλισμένος σε μια αμμουδιά κοντά, στην άκρη του τροπικού δάσους Daintree, στις 12 Απριλίου.

Φωτογραφίες του ακέφαλου ερπετού άρχισαν γρήγορα να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πυροδοτώντας θεωρίες για τον θάνατο του κροκόδειλου, οι οποίες περιελάμβαναν μια πιθανή διαμάχη με έναν μεγάλο λευκό καρχαρία ή μια υπέρτατη μάχη με έναν μεγαλύτερο κροκόδειλο.

Ωστόσο, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να ήταν ένα άλλο άγριο ζώο ο ένοχος. Είναι πολύ πιο πιθανό να είναι άνθρωπος ο υπαίτιος, λένε. Εάν το σκότωσαν και μετά αποφάσισαν να του πάρουν το κεφάλι ή αν βρήκαν ήδη νεκρό το μεγάλο ερπετό μπορεί να διαπιστωθεί μόνο μέσω νεκροψίας.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Επιστήμης του Κουίνσλαντ ερεύνησε το περιστατικό, αλλά είπε ότι δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την αιτία θανάτου και τον αποκεφαλισμό του προστατευόμενου είδους λόγω της αποσύνθεσης της σορού.

Ο φωτογράφος Tom Hayes, που απαθανατίζει με τον φακό του αποκλειστικά κροκόδειλους, εκτιμά ότι κάποιος αφαίρεσε το κεφάλι του ζώου με «χειρουργικό τρόπο» και το κράτησε ως «τρόπαιο».

«Μερικοί άνθρωποι μισούν πραγματικά τους κροκόδειλους», εξηγεί. «Αλλοι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν βγάλουν το μεγάλο κροκόδειλο από τη μέση οι πλωτές οδοί τους θα είναι ασφαλείς. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι απλώς ανοίγει την πόρτα για να εισέλθουν νεότεροι, πιο επιθετικοί αρσενικοί».

Η μέγιστη ποινή για τη θανάτωση κροκόδειλου χωρίς άδεια είναι 27.425 δολάρια.

(με πληροφορίες από Guardian)

Δημοφιλή