Αυτοί είναι οι (πορτοκαλί) συρμοί του τραμ σε Αθήνα – Πειραιά

Πρεμιέρα λειτουργίας ήδη από χθες Τετάρτη στη γραμμή του Πειραιά.
.
.
ALSTOM

Τους συρμούς τραμ Citadis X05 της Alstom, τους είχαμε δει από καιρό να έχουν τεθεί σε δρομολόγια της γραμμής του τραμ, ωστόσο από χθες έκαναν την εμφάνισή τους, και επίσημα, στη γραμμή του Πειραιά, η οποία δόθηκε στην κυκλοφορία.

Οι 25 συρμοί τραμ τελευταίας γενιάς Citadis X05 της Alstom, τους οποίους παρήγγειλε το 2018 η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., είναι τα πρώτα τραμ της Alstom που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 70 χλμ./ώρα.

.
.
ALSTOM

Εξασφαλίζοντας μειωμένη κατανάλωση ενέργειας κατά 25%, διαθέτουν πέντε βαγόνια, έχουν μήκος 33,42 μέτρα και πλάτος 2,40 μέτρα, με μέγιστη χωρητικότητα 294 επιβατών. Οι διπλές πόρτες σε όλο το μήκος του τραμ προσφέρουν αυξημένη προσβασιμότητα, ενώ με 20% περισσότερες γυάλινες επιφάνειες, τεχνολογία LED για ήπιο, ομοιογενή φωτισμό, βελτιστοποιημένο σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού, καθώς και πληροφορίες διαδρομής σε μεγάλες οθόνες μέσω συστήματος τηλεματικής, αναβαθμίζουν το επίπεδο άνεσης και εξυπηρέτησης.

Επιπρόσθετα της κατασκευής και της προμήθειας των τραμ, η Alstom είναι υπεύθυνη για τις επιτόπιες δοκιμές, την εκπαίδευση και τις υπηρεσίες τριετούς εγγύησης, καθώς επίσης για τα ανταλλακτικά των οχημάτων.

.
.
ALSTOM

«Παρά τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία, καταφέραμε να παραδώσουμε τα συγκεκριμένα τραμ χωρίς καθυστερήσεις. Τα Citadis X05 αποτελούν την πλέον εξελιγμένη έκδοση μιας πολύ επιτυχημένης σειράς τραμ της Alstom, που μπορεί επίσης να συναντήσει κανείς σε πόλεις όπως η Νίκαια, το Παρίσι ή το Σίδνεϊ. Πλέον τα υπερσύγχρονα αυτά οχήματα ήρθαν και στην Αθήνα», αναφέρει ο Σταύρος Βλάχος, διευθύνων σύμβουλος της Alstom στην Ελλάδα.

.
.
ALSTOM

Παγκοσμίως, έχουν πωληθεί από την Alstom 3.000 οχήματα της σειράς Citadis, σε 60 πόλεις. Τα τραμ Citadis έχουν διανύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χιλιόμετρα και έχουν μεταφέρει 10 δισεκατομμύρια επιβάτες από την στιγμή που το πρώτο τραμ τέθηκε σε λειτουργία, το 2000.

Καταλήγοντας, στην Ελλάδα, η Alstom παρείχε, επίσης, 28 συρμούς μετρό για το πρώτο έργο του μετρό της Αθήνας, στις αρχές του 2000. Επιπλέον, η εταιρεία θα παράσχει 20 συρμούς μετρό χωρίς οδηγό για τη γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου, που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2021.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα