Αλάσκα: Αλκη καταβρόχθισε τα διακοσμητικά φυτά νοσοκομείου (Βίντεο)

«Λάβαμε μια κλήση από έναν από τους ασθενείς μας που μας είπε ότι μια άλκη μόλις μπήκε στο κτίριο», είπε ο υπεύθυνος ασφαλείας του νοσοκομείου.
ASSOCIATED PRESS

Μια άλκη μπαίνει σε ένα νοσοκομείο...

Αν και κάλιστα θα μπορούσε αυτή να είναι η εισαγωγή σ′ ένα ανέκδοτο, συνέβη όντως στο Ανκορεϊτζ της Αλάσκας την Πέμπτη.

Μια νεαρή άλκη που περπατούσε μέσα στο χιόνι αναζητώντας ένα γεύμα, εντόπισε τα πράσινα φυτά στο λόμπι ενός ιατρικού κτιρίου του νοσοκομείου Πρόβιντενς και αποφάσισε να περάσει μέσα για καμιά μπουκιά.

Η έξυπνη —ή τυχερή— άλκη ενεργοποίησε τους αισθητήρες στις αυτόματες πόρτες του κτιρίου όπου στεγάζεται το κέντρο καρκίνου του νοσοκομείου και άλλα ιατρικά γραφεία, δήλωσε ο Ράντι Χιούζ, διευθυντής ασφαλείας του νοσοκομείου.

«Λάβαμε μια κλήση από έναν από τους ασθενείς μας που μας είπε ότι μια άλκη μόλις μπήκε στο κτίριο», είπε ο Χιουζ.

ASSOCIATED PRESS

Ο Χιούζ πιστεύει ότι πρόκειται για την ίδια άλκη που κάνει βόλτες γύρω από την πανεπιστημιούπολη. Μολονότι είναι συνηθισμένο να περιφέρονται άλκες στην Αλάσκα, οι υπεύθυνοι ασφαλείας έκαναν μια ανακοίνωση σχετικά με την παρουσία της.

«Ηταν πραγματικός μαγνήτης για τους ανθρώπους να έρθουν να τη δουν», είπε. «Δεν βλέπεις και κάθε μέρα μια άλκη να μπαίνει σε ένα κτίριο, οπότε όλοι ενθουσιάστηκαν και τράβηξαν φωτογραφίες και τέτοια πράγματα».

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια γυναίκα που φοράει μάσκα και κρέμα απολέπισης ακούγεται να λέει, «Αυτό είναι τρελό», καθώς περπατούσε δίπλα από την άλκη, βγάζοντας μια φωτογραφία με το τηλέφωνό της.

Πάντως η ίδια η άλκη ήταν πολύ απασχολημένη τρώγοντας τα φυτά του γραφείου για να παρατηρήσει την αναστάτωση που προκάλεσε.

Οι αξιωματικοί ασφαλείας σχημάτισαν ένα ημικύκλιο για να περικυκλώσουν την άλκη και να την οδηγήσουν έξω από την πόρτα. Ένας αξιωματικός μάλιστα άρπαξε ένα κομμάτι από το φυτό που έτρωγε και προσπάθησε να την δελεάσει.

«Τελικά, νομίζω ότι βαρέθηκε να την παρακολουθούν όλοι να τρώει», είπε ο Χιούζ.

Η άλκη εγκατέλειψε το κτίριο αλλά άραξε για λίγο στο πάρκινγκ πριν κατευθυνθεί στην άλλη πλευρά του κτιρίου για να κοιμηθεί.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που μια άλκη μπήκε μέσα σε ένα από τα κτίρια του νοσοκομειακού συγκροτήματος. Μάλιστα και οι αρκούδες είχαν προσπαθήσει να μπουν στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης στο παρελθόν.

Ο Χιουζ είπε ότι «δεν υπάρχει ποτέ μια βαρετή στιγμή σ′ αυτό το νοσοκομείο».

Δημοφιλή