Αρκούδα σκότωσε αλεξιπτωτιστή του στρατού των ΗΠΑ στην Αλάσκα

Κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
US AIR FORCE via Reuters

Ένας στρατιώτης που τραυματίστηκε θανάσιμα από αρκούδα στην Αλάσκα ταυτοποιήθηκε από τον αμερικανικό στρατό ως αλεξιπτωτιστής και βετεράνος του πολέμου στο Αφγανιστάν.

Ο λοχίας Σεθ Μάικλ Πλαντ, 30 ετών, δέχτηκε επίθεση κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη Joint Base Elmendorf-Richardson στο Άνκορεϊτζ την Τρίτη.

Ο Πλαντ, από το Σεντ Ογκουστίν της Φλόριντα, κηρύχθηκε νεκρός αργότερα την ίδια ημέρα. Ένας άλλος στρατιώτης τραυματίστηκε. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, αξιωματούχοι αναζητούν ακόμα την αρκούδα.

Η επίθεση έλαβε χώρα σε ένα απομακρυσμένο σημείο της αχανούς βάσης, έκτασης περίπου 260 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική εγκατάσταση στην Αλάσκα.

Ο Πλαντ είχε καταταγεί το 2015 και μετατέθηκε στη βάση τον Ιούλιο του 2021. Σύμφωνα με το υπουργείο Αλιείας και Κυνηγιού της Αλάσκας, θεωρείται πως του επιτέθηκε καφετιά αρκούδα, ενδεχομένως θηλυκή που προστάτευε τα μικρά της. Κάμερες αργότερα κατέγραψαν μια ενήλικη αρκούδα να πλησιάζει το λημέρι και να φεύγει με τα μικρά.

Εάν η αρκούδα βρεθεί, ενδεχομένως θα θανατωθεί, καθώς εμπλέκεται σε θανατηφόρα επίθεση. Οι New York Times έγραψαν, επικαλούμενοι πηγή των αρχών, πως οι άνδρες δέχτηκαν επίθεση όταν έπεσαν κατά λάθος πάνω στο λημέρι ενώ διερευνούσαν έναν πιθανό χώρο για εκπαίδευση πάνω στην επιβίωση στην άγρια φύση.

Popular in the Community