ΔΙΕΘΝΕΣ
21/02/2020 07:35 EET

Αμστερνταμ: Σχέδιο μεταφοράς των «κόκκινων φαναριών» σε κλειστό χώρο

«Αυτές οι επιλογές έχουν τα περισσότερα πλεονεκτήματα και τα λιγότερα μειονεκτήματα».

ASSOCIATED PRESS

Η πόλη του Αμστερνταμ σκέφτεται πολύ σοβαρά, ένα μεγάλο μέρος της περιοχής με τα κόκκινα φανάρια, να μεταφερθεί σε «κλειστό χώρο». 

Σε σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, το πλάνο προβλέπει την δημιουργία ενός πανδοχείου με ιερόδουλες, ερωτικά κλαμπ, σινεμά ερωτικού περιεχομένου μαζί με καφέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος του Αμστερνταμ, δήλωσε πως οι δύο προτάσεις που έγιναν, αφορούν ένα ξενοδοχείο ή κάτι αντίστοιχο ενός «εμπορικού κέντρου», που θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο και άλλες δραστηριότητες.

«Ενα ξενοδοχείο καθαρά για σεξ, με τις βιτρίνες με τις γυναίκες να είναι στον εσωτερικό χώρο, είναι η πιο προφανής επιλογή», αναφέρει το δημοτικό συμβούλιο.

«Αυτές οι επιλογές έχουν τα περισσότερα πλεονεκτήματα και τα λιγότερα μειονεκτήματα», ανέφερε με δήλωση της, η δήμαρχος του Αμστερνταμ, που έχει υποσχεθεί να αναβαθμίσει την περιοχή, καθώς οι ορδές των μεθυσμένων τουριστών δημιουργούν σωρεία προβλημάτων στους κατοίκους της περιοχή αλλά και στις γυναίκες που εργάζονται ως ιερόδουλες.

 Η πρόθεση του δημοτικού συμβουλίου είναι η τελική απόφαση να έχει βγεί πριν το καλοκαίρι.

Πηγή: The Guardian