Άνδρας έκανε αγωγή στην Apple - Την κατηγορεί πως έγινε γκέι εξαιτίας του iPhone

«Τώρα έχω έναν σύντροφο και δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω στους γονείς μου».
Black screen mobile phone on the multicolour LGBT background.
Black screen mobile phone on the multicolour LGBT background.
solidcolours via Getty Images

Ένας Ρώσος κατηγορεί την Apple επειδή, όπως υποστηρίζει έγινε ομοφυλόφιλος εξαιτίας μιας εφαρμογής του iPhone. Υποστηρίζει μάλιστα πως υπέστη ηθική βλάβη και ζητά 1εκατ. ρούβλια (περισσότερα από 14.000 ευρώ) σύμφωνα με αντίγραφο της αγωγής που έχει καταθέσει και του περιεχόμενου της οποίας έχει λάβει γνώση το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑFP).

Σημειώνεται πως η ομοφυλοφιλία στην Ρωσία έπαψε να συνιστά ποινικό αδίκημα μόλις το 1993, αλλά οι αντι-ομοφυλοφιλικές προκαταλήψεις εξακολουθούν να είναι διαδεδομένες. Το 2013, η Ρωσία ψήφισε νομοθεσία που απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» δηλαδή την «προώθηση ενός μη παραδοσιακού τρόπου ζωής σε ανηλίκους» αλλά στην πραγματικότητα απαγορεύει τον LGBT ακτιβισμό.

Τι υποτίθεται όμως πως συνέβη στην περίπτωση του Ρώσου που κατέθεσε αγωγή;

Η αγωγή κατατέθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου και στο κείμενο αυτής ο ενάγων υποστηρίζει πως του πραδόθηκε ένα κρυπτονόμισμα με την ονομασία «GayCoin» μέσω μιας εφαρμογής για smartphone αντί του Bitcoin που είχε παραγγείλει.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Ρώσου, to GayCoin έφτασε μαζί με ένα μήνυμα που έλεγε: «Μην κρίνεις πριν το δοκιμάσεις».

«Ειλικρινά το σκέφτηκα: πως μπορώ να κρίνω κάτι χωρίς να το έχω δοκιμάσει; Αποφάσισε να δοκιμάσω να κάνω σχέσεις με το ίδιο φύλο» αναφέρει στην αγωγή του, όπως γράφει το BBC.

«Τώρα έχω έναν σύντροφο και δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω στους γονείς μου» και προσθέτει: «ζωή του έχει αλλάξει προς το χειρότερο» και «ποτέ δεν θα ξαναγίνει κανονική».

Όπως υποστηρίζει η Apple τον «έσπρωξε» στην ομοφυλοφυλία «μέσω της χειραγώγησης» και καταλήγει πως οι αλλεγές που έγιναν στη ζωή του του προκάλεσαν «ηθική και ψυχική βλάβη».

Η υπόθεση θα εξεταστεί από το δικαστήριο στις 17 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες στην ιστοσελίδα του.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή